kitay-poprosiv-avstraliyu-dopomogti-znayti-39-lyudey-z-ekipazhu-zatonulogo-v-okeani-sudna

Китай попросив Австралію допомогти знайти 39 людей з екіпажу затонулого в океані судна

 • 678680 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Посол Китаю в Австралії закликав Канберру в четвер активізувати свої рятувальні зусилля, щоб допомогти знайти 39 зниклих членів екіпажу китайського судна, яке перекинулося в Індійському океані на початку цього тижня, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Голова КНР Сі Цзіньпін, як повідомляється, наказав докласти всіх зусиль для пошуку зниклого екіпажу, до складу якого входять 17 громадян Китаю, 17 індонезійців і п'ятеро філіппінців.

Цитата

"Це в межах пошуково-рятувальної зони Австралії... Ми хочемо, щоб наші австралійські колеги координували свої дії з іншими міжнародними або іноземними суднами або суднами поблизу цього району, щоб допомогти в пошуку і порятунку, щоб врятувати якомога більше життів", - сказав посол Китаю в Австалії Сяо Цянь на прес-конференції.

Сяо Цянь подякував австралійській владі за направлення трьох літаків і чотирьох кораблів в район, розташований приблизно за 5 000 кілометрів від західного узбережжя країни.

"Я сподіваюся, що ці зусилля не тільки триватимуть... але й будуть посилені", - сказав посол.

За його словами, перекинутий рибальський човен був знайдений, але поки що не виявлено жодного вцілілого. Китай координує рятувальну місію з кількома країнами, включаючи Індонезію, Шрі-Ланку і Мальдіви.

Риболовецьке судно далекого плавання "Lupeng Yuanyu 028", що належить компанії Penglai Jinglu Fishery Co Ltd, яка базується в провінції Шаньдун, перекинулося рано вранці у вівторок. 

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У рф повідомляють про падіння "Калібру" на території Криму

     • 839270 переглядiв

    Повітряні сили: Київ атакують найчастіше

     • 702728 переглядiв