kinets-epokhi-kastro-diasa-kanelya-ofitsiyno-visunuli-na-posadu-glavi-kubi

Кінець епохи Кастро: Діаса-Канеля офіційно висунули на посаду глави Куби

 • 9653 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Кубинський парламент офіційно висунув на посаду голови Державної ради республіки (найвища посада в країні) першого заступника голови Держради Мігеля Діаса-Канеля. Про це повідомляє УНН з посиланням на Deutsche Welle.

Зазначається, що Діас-Канеля - єдиний претендент на цю посаду. Офіційно ім’я нового очільника держави, за даними кубинських ЗМІ, має бути оголошене 19 квітня. Наразі він є першим заступником голови Держради, членом політбюро Комуністичної партії Куби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Федеріка Могеріні вважає неприйнятним збереження американського ембарго відносно Куби

57-річний Мігель Діас-Канель змінить чинного голову Державної ради Куби (найвища посада в країні) Рауля Кастро, брата Фіделя Кастро. Згідно із конституцією, його повноваження закінчились ще два місяці тому. Але він залишить свою посаду лише зараз через “екстрені обставини” у зв’язку з наслідками урагану “Ірма” на острові у вересні 2017 року.

Мігель Діас-Канель стане першою з 1959 року особою на чолі Куби, яка не носитиме прізвища Кастро. На даний час кубинський політик є найбільш високопоставленим державним діячем Куби, який не брав участі в Кубинської революції. 

Нагадаємо, в рамках регулярного брифінгу для журналістів начальник прес-служби зовнішньополітичного відомства Гізер Нойєрт заявила, що США стурбовані майбутньою передачею влади на Кубі, тому що не вважають її демократичною.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На столичній станції метро "Дарниця" шукали вибухівку

     • 11420 переглядiв

    Різанина у столичному тролейбусі: є постраждалий

     • 10544 переглядiв