ukenru
kholodnitskiy-zayaviv-scho-yomu-dosi-ne-nadali-vsi-materiali-u-kdkp

Холодницький заявив, що йому досі не надали всі матеріали у КДКП

 • 15365 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. Заступник Генерального прокурора України – керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив, що йому досі не надали всі матеріали у Кваліфікаційно-дисциплінарній комісії прокурорів у межах розгляду скарги на керівника САП. Про це він повідомив УНН.

"Мені досі не надали всі матеріали, лише текст скарги", - повідомив керівник САП.

Як повідомляв УНН, у березні в ЗМІ з’явилася інформація, що у кабінеті керівника САП Назара Холодницького знайшли "прослушку" - апарат, який нібито був прикріплений до акваріуму біля столу антикорупційного прокурора. У медіа були повідомлення, що "прослуховування" нібито могли встановити співробітники НАБУ за згоди Генпрокурора. 

Згодом Генпрокурор Луценко заявив, що ГПУ та НАБУ і справді проводять слідчі дії щодо Холодницького

У НАБУ заявили, що дійсно певний час здійснювали слідчі дії у рамках розслідування кримінального провадження за фактами ймовірного вчинення правопорушень Холодницьким. 

Сам директор НАБУ Ситник підтвердив, що прослуховування у кабінеті Холодницького здійснювалося близько місяця.

Генпрокурор Луценко попросив КДКП розглянути питання зняття Холодницького з посади керівника САП.

Холодницький заявив, що буде клопотати про відсторонення від посади на час проведення слідства. У ГПУ у коментарі УНН пояснили, що рішення про відсторонення Холодницького на час слідства має приймати КДКП

Також зазначимо, Генпрокурор Луценко не вбачає у діях керівника САП Холодницького ознак кримінального злочину, а тільки дисциплінарний проступок. 

Українські Національні Новини

Політика