ukenru
kernel-zvinuvatili-v-sprobi-pograbuvati-prostikh-fermeriv-na-povernenni-pdv

"Кернел" звинуватили в спробі пограбувати простих фермерів на поверненні ПДВ

 • 9015 переглядiв

КИЇВ. 15 березня. УНН. Люди вийшли на траси по всій Україні, щоб висловити свій протест проти узаконеного злодійства їх грошей на користь великих переробних агрохолдингів. Про це на брифінгу у Верховній Раді заявив заступник голови громадської організації "Всеукраїнська аграрна рада" Михайло Соколов, передає УНН.

"Люди самі прийняли рішення виходити і блокувати дороги. Причина дуже проста, вони вкрай обурені тим, що Верховна Рада відверто лобіює інтереси великих олігархічних компаній і відбирає гроші у простих сільгоспвиробників. Це узаконене злодійство грошей у фермерів на користь великих компаній, в тому числі "Кернел", де серед засновників є депутати Верховної Ради. Ми вважаємо це кричущим проявом політичної корупції", - заявив М.Соколов.

Він зазначив, що поданий аграріями законопроект, який скасовує "правки Хомутинніка" і відновлює повернення ПДВ для дрібних і середніх експортерів олійних культур Верховна Рада проігнорувала.

"Ми обурені тим, що наш законопроект за цей час навіть не був розглянутий. Ми добиваємося, щоб ВР розглянула законопроект, який ставить аграріїв в рівні умови з усіма іншими українськими підприємствами, не в кращі, а просто в рівні ", - підкреслив заступник голови громадської організації "Всеукраїнська аграрна рада".

Нагадаємо, сьогодні в дев'яти областях України аграрії перекрили траси. У такій спосіб вони намагаються донести до влади свій протест проти змін до Податкового кодексу України в частині скасування для дрібних і середніх фермерів повернення ПДВ при експорті олійних культур.

Вони вважають, що ініціатива належить народному депутату від партії "Відродження", члену Податкового Комітету ВР Віталію Хомутинніку, який за сумісництвом є бенефіціаром великого агрохолдингу "Кернел", що спеціалізується на переробці олійних.

Українські Національні Новини

Суспільство