ukenru
karantin-uryad-zalishiv-ochne-navchannya-dlya-uchniv-pochatkovoyi-shkoli

Карантин: уряд залишив очне навчання для учнів початкової школи

 • 18270 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Уряд України на засіданні сьогодні ухвалив нові зміни щодо рівнів епідемічної небезпеки у зв’язку з пандемією COVID-19, водночас залишивши очне навчання для учнів початкової школи. Про це написав міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

Цитата

“Моя позиція щодо очного навчання учнів початкової школи залишається незмінною. І я дякую колегам, які врахували та підтримали пропозиції не лише МОН, а й батьків та освітян”, - написав Шкарлет.

Деталі

Так, міністр нагадав, що з 22 лютого на всій території України встановлюється "жовтий" рівень, відповідно до якого забороняється відвідування закладів освіти здобувачами освіти в разі, коли на самоізоляції через контакт із пацієнтом з підтвердженим діагнозом COVID-19 перебуває понад 50% здобувачів освіти та персоналу закладу освіти.

Крім того, заборонено проведення масових заходів за участі здобувачів освіти з більш ніж однієї групи/класу та за присутності глядачів.

Міністр нагадав також, що "червоний" рівень епідемічної небезпеки визначається рішенням Державної комісії з питань ТЕБ та НС за ініціативи Міністра охорони здоров’я.

"У разі встановлення "червоного" рівня епідемічної небезпеки продовжуватимуть роботу дитсадки та спеціальні заклади освіти, учні 1-4 класів навчатимуться у звичному режимі. Для всіх інших здобувачів освіти запроваджуватиметься дистанційне навчання", - додав Шкарлет.

Що було раніше

Як повідомляв УНН, на засіданні у середу Кабінет міністрів України продовжив термін дії карантину на території України до 30 квітня, встановлюючи його у форматі адаптивного карантину.

Довідково

З 8 по 24 січня в Україні діяв жорсткий карантин з низкою обмежень, зокрема, і щодо сфери торгівлі.

А з 19 грудня 2020 року вводили нові карантинні обмеження — по всій території України правила “помаранчевої” зони.

До них країна повернулася після завершення січневого “локдауну”.

Карантин для протидії поширенню нового типу коронавірусу в Україні запровадили з 12 березня 2020 року. Загалом дію обмежень продовжено до 28 лютого.

Адаптивний карантин вперше введений в Україні влітку, у його межах регіони отримують позначення кольорами відповідно до масштабів поширення у них коронавірусу (у бік зростання) — зелений, жовтий, помаранчевий та червоний.

Українські Національні Новини

Політика