kabmin-pidtrimav-proekt-postanovi-pro-zabezpechennya-trudovikh-prav-pid-chas-karantinu

Кабмін підтримав проект постанови про забезпечення трудових прав під час карантину

 • 20478 переглядiв

КИЇВ. 25 березня. УНН. Кабінет міністрів України підтримав з доопрацюванням в одноденний термін проект постанови про деякі питання забезпечення трудових прав державних службовців, працівників державних органів, підприємств, установ та організацій на час встановлення карантину у звʼязку із загостренням ситуації, повʼязаної з поширенням випадків гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Відповідний проект постанови був підтриманий на засіданні уряду, передає кореспондент УНН.

"Звертаємо увагу, що за працівниками зберігаються їх трудові права і оплата праці на час карантину та впродовж роботи з дому. Це стосується як держслужбовців, так і працівників приватного сектору, а також рекомендуємо утриматись від застосування звільнень громадян, передбачених пунктами 1, 3, 4 ст. 40 Кодексу законів про працю", - сказав міністр юстиції Денис Малюська, презентуючи проект постанови.

Постанову підтримали з доопрацюванням з Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Нагадаємо, Кабінет міністрів на сьогоднішньому засіданні підтримав запровадження на 30 днів надзвичайної ситуації на всій території України.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні можуть оновити перелік продуктів соцпризначення

     • 15098 переглядiв