izrayilska-sistema-rannogo-opovischennya-suttyevo-dopomogla-b-ukrayini-rechnik-povitryanikh-sil

Ізраїльська система раннього оповіщення суттєво допомогла б Україні - речник Повітряних сил

 • 483914 переглядiв

Цитата

«Сама назва говорить сама про себе - система раннього оповіщення виявлення загрози. Розуміємо наскільки це важливо на сьогодні для Ізраїлю який  атакують постійно з різних типів озброєння, зокрема атакують РСЗВ. Для них критично важливо знати коли стався пуск перший для того, щоб оперативно зреагувати, запустити системи. Якщо є загроза, то системи раннього виявлення, можуть надати таку інформацію, вмикаються комплекси й починають протиповітряний бій», - розповів Ігнат.

Він зазначив, що така система сповіщення суттєво допомогла б Україні на різних ділянках.

«Тому будь-які системи, які у нас сьогодні б з'явилися суттєво допомогли б нам на різних ділянках, тому що ви бачите, що відбулося в Запоріжжі, коли саме РСЗВ влучило у житловий будинок», - сказав Ігнат.

Доповнення

Надзвичайний і повноважний посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський, коментуючи УНН інформацію ізраїльських ЗМІ щодо планів провести випробування вдосконаленої системи сповіщення про ракетні удари в Києві, зазначив, що система вимагає адаптації.

У лютому поточного року міністр закордонних справ Ізраїлю Елі Коен, в рамках свого візиту в Україну повідомив, що його країна допоможе Києву з розробкою “розумної” системи оповіщення про повітряні ракетні та дронові атаки.

Зі свого боку посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук повідомив, що ізраїльську систему оповіщення про повітряну небезпеку можуть встановити протягом чотирьох місяців, в той час, як Україна веде переговори про це вже останні півроку. За його словами, такі терміни для встановлення недостатньо вдалі, оскільки Україна перебуває в активній фазі війни.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Ворог знову обстріляв Слов’янськ

     • 649761 переглядiв

    ЗСУ зайшли на лівий берег Херсонщини - ISW

     • 8126940 переглядiв

    Ще плюс 690: Генштаб оновив дані про знищених окупантів

     • 481189 переглядiв