ispaniia-zaiavyla-pro-peredachu-ukraini-shche-10-tankiv-leopard

Іспанія заявила про передачу Україні ще 10 танків Leopard

 • 19971 переглядiв

Іспанія заявила про передачу 10 бойових танків Leopard 2A4, екскаваторів-навантажувачів та протитанкових ракет в Україну, довівши загальну кількість таких танків, переданих Іспанією, до 20.

Іспанія заявила про передачу Україні ще 10 танків Leopard 2A4 у складі нової партії військової допомоги, повідомили у Міноборони Іспанії, пише УНН.

Деталі

"Починається нова передача бойових танків Leopard, подарованих Іспанією Україні. Зокрема, до складу поставки входять 10 бойових танків Leopard 2А4, різноманітні екскаватори-навантажувачі та значна кількість протитанкових ракет", - повідомили у Міноборони Іспанії у X.

Як повідомляється на сайті МО Іспанії, "розпочато мультимодальне транспортування 10 бойових танків Leopard 2A4 в Україну після завершення капітального ремонту, налагодження та процесу готовності на заводі Santa Bárbara Sistemas в Алькала-де-Гвадайра (Севілья) та проходження відповідних випробувань для перевірки повної працездатності".

"На всіх етапах цього важливого переміщення посилено заходи безпеки", - зазначили у Міноборони Іспанії.

Доповнення

За даними МО Іспанії, з цією новою партією бойових танків Leopard 2A4 кількість переданих Іспанією Україні таких танків сягає загалом 20, і Іспанія "планує підготувати або передати ще один новий комплект протягом другої половини 2024 року".

Популярні

Новини по темі

Іспанія заявила про передачу Україні ще 10 танків Leopard

 • 19971 переглядiв

Новим речником МЗС України став Георгій Тихий

 • 13561 переглядiв

На Одещині запрацювало "соціальне таксі"

 • 11819 переглядiв