iran-ymovirno-hotuietsia-do-napadu-na-izrail-tomu-povidomyv-litaky-pro-zminu-kursu

Іран ймовірно готується до нападу на Ізраїль, тому повідомив літаки про зміну курсу - ЗМІ

 • 12804 переглядiв

Іран попередив літаки про зміну маршрутів. США попереджають про можливу атаку Ірану і" Хезболли " на Ізраїль, авіакомпанії припиняють польоти в регіон.

Іран оголосив повітряну війну як можливу прелюдію до" неминучого " нападу на Ізраїль. Пише УНН з посиланням на The Jerusalem Post і Axios.

деталі

Іран випустив NOTAM-повідомлення, що попереджає літак про небезпеки на маршруті, для центру, заходу і північного заходу країни, рекомендуючи літакам змінити маршрути.

Контекст

Іран, палестинський ісламістський рух ХАМАС і його Ліванський союзник "Хезболла" звинуватила Ізраїль у вбивстві лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії в Тегерані в середу, яке Ізраїль не став коментувати. Його смерть настала через кілька годин після того, як в результаті удару, нанесеного за заявою Ізраїлю, під Бейрутом загинув військовий глава ліванського руху Фуад Чокр.

Ймовірне розширення регіональної війни: в Ізраїлі зростає напруга через загрозу ударів з боку Ірану та "Хезболли"05.08.24, 12:21

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив по відеоконференції G7 в понеділок, що Іран і "Хезболла" можуть здійснити атаку проти Ізраїлю, - ця атака може початися вже в понеділок.

призупинення польотів

На знак зростаючого занепокоєння кілька авіакомпаній призупинили польоти в Бейрут, в тому числі німецька Lufthansa до 12 серпня, Air France і Transavia до вівторка включно. Lufthansa також призупинила польоти в Тель-Авів до 8 серпня, - в компанії оголосили, що будуть уникати повітряного простору Ірану та Іраку до 7 серпня.

росія могла шпигувати за навчанням українських військових у Британії - ЗМІ05.08.24, 16:11

Популярні

Новини по темі

Вбивство Ірини Фаріон: суд залишив підозрюваного під вартою

 • 57491 переглядiв