iran-vislav-chotirokh-azerbaydzhanskikh-diplomativ

Іран вислав чотирьох азербайджанських дипломатів

 • 1165002 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. Іран вислав чотирьох азербайджанських дипломатів на тлі напруженості, що зберігається у відносинах з Баку, повідомили іранські ЗМІ в п'ятницю, пише УНН.

Деталі

Напівофіційні агентства новин Ірану не надали подробиць, за винятком того, що четверо дипломатів працювали в посольстві Азербайджану в Тегерані і його консульстві в місті Тебріз на північному заході країни.

Минулого місяця Азербайджан вислав із Баку чотирьох іранських дипломатів.

Контекст

Відносини між Тегераном і Баку, які тривалий час були прохолодними, ще більше зіпсувалися після того, як у січні озброєна людина увірвалася до посольства Азербайджану в столиці Ірану, вбивши начальника служби безпеки та поранивши двох охоронців.

Азербайджан звинувачує Іран у підтримці радикальних ісламістів, які намагалися повалити уряд у Баку. Тегеран відкидає це звинувачення.

Відносини між двома країнами напружені ще й тому, що Азербайджан у березні відкрив посольство в Ізраїлі. Іран неодноразово виступав проти покращення відносин між Азербайджаном та Ізраїлем.

Іран, на північному заході якого мешкає велика кількість етнічних азербайджанців, різко критикував Азербайджан за зближення з Ізраїлем, а його міністерство закордонних справ заявило, що розглядає відносини між Азербайджаном та Ізраїлем як «антиранські».

Іран та Ізраїль бачать один одного заклятих ворогів.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Іран вислав чотирьох азербайджанських дипломатів

     • 1165002 переглядiв

    Посуньте Коргі: Джек-рассел став новим королівським собакою

     • 3978242 переглядiв