iran-vidreahuie-na-vbyvstvo-lidera-khamas-u-potribnyi-chas-hlava-mzs

Іран відреагує на вбивство лідера ХАМАС "у потрібний час" - глава МЗС

 • 13505 переглядiв

Іран заявив, що відповість на вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії в "потрібний час". Одночасно США закликають Тегеран переглянути рішення про військовий напад на Ізраїль, просуваючи це через дипломатичні канали.

Тегеран дедалі більше поділяє точку зору Вашингтона щодо необхідності переглянути свою реакцію на вибух, унаслідок якого загинув лідер ХАМАС Ісмаїл Ханіє.

Пише УНН з посиланням на Politico і Euronews.

Деталі

Іран, можливо, утримається від атаки на Ізраїль найближчим часом.

Адміністрація Байдена просуває дипломатичними каналами, залучаючи своїх союзників на Близькому Сході, заклик до Тегерана щодо перегляду рішення про військовий напад на Ізраїль.

Після напруженої дипломатії в період екстреного засідання Організації ісламського співробітництва (ОІС) і міжнародної конференції з постійною делегацією в ООН, Іран зробив заяву.

Тегеран відповість на вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії в "потрібний час і відповідним чином". Про це повідомив міністр закордонних справ Ірану Бакері Алі Багері Кані.

Тим часом офіційні особи США все ще працюють над посередництвом в угоді про припинення вогню між Ізраїлем і ХАМАС. Минулого місяця офіційні особи повідомили журналістам, що вони відчували, що вони були найближче до завершення пакту, ніж будь-коли. Однак останніми тижнями переговори сповільнилися після візиту прем'єр-міністра Ізраїлю Нетаньяху до Вашингтона і його виступу в Конгресі 24 липня, а також після ударів у відповідь між Ізраїлем і Хезболлою.

CNN: "Хезболла" може атакувати Ізраїль без дозволу Ірану08.08.24, 05:58

Популярні

Новини по темі