ukenru
irak-maie-namir-zapustyty-naftoprovid-dlia-postavok-do-turechchyny-cherez-10-rokiv

Ірак має намір запустити нафтопровід для поставок до Туреччини через 10 років

 • 30923 переглядiв

Ірак планує відремонтувати нафтопровід Кіркук-Джейхан до Туреччини, що дозволить експортувати до 350 000 барелів на добу до кінця місяця, що може викликати напруженість у відносинах з курдською владою щодо контролю над доходами від нафти.

Заступник міністра нафти Іраку заявив, що Багдад проводить ремонт нафтопроводу, який дозволить відправляти до 350 000 барелів нафти на день до Туреччини до кінця місяця. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що такий крок, ймовірно, викличе невдоволення нафтовими компаніями та курдським урядом регіону. Відновлення нафтопроводу Кіркук-Чейхан, який було закрито десять років, стане альтернативним маршрутом до нафтопроводу з курдського регіону, який не працює вже рік через тривалі переговори між Багдадом і KRG.

Багдад вважає угоди про розподіл виробництва між курдами та іноземними компаніями, які використовують нафтопровід KRG, є незаконними.

Федеральний уряд Багдада вимагатиме від нафтових компаній вести переговори з ним для продажу своєї нафти через відновлений нафтопровід до Туреччини, що може спричинити невдоволення курдів, що залежать від нафтових доходів. Експорт через цей нафтопровід було припинено у 2014 році після атак бойовиків Ісламської держави.

Ремонтні роботи продовжуються, і ключову помпову станцію з технічними приміщеннями вже закінчено. Ймовірно, що нафтопровід буде готовий до відновлення потоку на кінець цього місяця

повідомив заступник міністра нафти Іраку з питань видобутку.

Ірак відправлятиме паливо до Гази08.04.24, 00:41 • [views_0]