hur-identyfikuvalo-viiskovykh-rf-yaki-obstriliuiut-kharkivshchynu-i-sumshchynu-iskanderamy

ГУР ідентифікувало військових рф, які обстрілюють Харківщину і Сумщину "Іскандерами"

 • 26134 переглядiв

ГУР МО України визначило 30 осіб командного складу 112-ї ракетної бригади рф, причетних до обстрілів Сумської та Харківської областей. Вони використовують ОТРК 'Іскандер' для атак на цивільні об'єкти.

Українські розвідники у межах процесу ідентифікації воєнних злочинців рф, визначили, хто обстрілює Харківщину і Сумщину "Іскандерами", повідомили у четвер у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України, пише УНН.

Деталі

"Оперативники та аналітики ГУР МО України ідентифікували 30 осіб командного складу 112-ї ракетної бригади (в/ч 03333) 1 танкової армії московського військового округу зс рф, які безпосередньо причетні до ракетних обстрілів Сумської та Харківської областей. Йдеться про застосування росіянами оперативно-тактичних комплексів "Іскандер" проти українських цивільних", - вказали у ГУР у Telegram.

У розвідці зазначили, що ОТРК "Іскандер" завдає ударів балістичними та крилатими  ракетами на дальність у понад 500 км. "Цією зброєю росіяни, зокрема, атакують Сумську та Харківську області України. Наприклад, 24 липня 2024 року ракета "Іскандер-М" влучила в об’єкт цивільної інфраструктури у Харкові", - повідомили у ГУР. 

"Постійне місце дислокації воєнних злочинців 112-ї ракетної бригади зс рф розташоване у місті шуя івановської області. До складу бригади входять 1 ракетно-технічний дивізіон та 3 ракетні дивізіони, в яких налічуються 9 батарей з 12 пусковими установками комплексу "Іскандер", - зазначили у ГУР, надавши повний список воєнних злочинців.

"Нагадуємо, що за кожен здійснений проти України воєнний злочин буде справедлива відплата", - підкреслили у ГУР.

Удар "Іскандером" по Лозовій: двоє людей загинуло, ще 4 поранені24.07.24, 19:33

Популярні

Новини по темі

лукашенко прибув до росії для переговорів із путіним

 • 14790 переглядiв

ЄС формує нову команду комісарів: хто увійде до складу

 • 101518 переглядiв