hranaty-avtomaty-ta-tysiachi-naboiv-u-trokh-rehionakh-ukrainy-vykryly-torhovtsiv-trofeinoiu-zbroieiu

Гранати, автомати та тисячі набоїв: у трьох регіонах України викрили торговців трофейною зброєю

 • 15218 переглядiв

Правоохоронці викрили шістьох зловмисників, які займалися незаконним продажем зброї, зокрема гранатометів, автоматів Калашникова та понад 20 000 набоїв, вилучених з місць колишніх бойових дій у Київській, Миколаївській та Львівській областях України.

Правоохоронці викрили шістьох зловмисників, які у трьох регіонах України займались незаконним продажем зброї. Про це пише УНН з посиланням на Службу безпеки України.

Деталі 

Під час комплексних заходів у Київській, Миколаївській та Львівській областях затримано шістьох організаторів нелегального бізнесу.

Зловмисники намагались продати криміналітету бойові засоби ураження, які були знайдені в деокупованих регіонах України. Серед вилученого у фігурантів – російські гранатомети, автомати Калашникова та понад 20 тис. боєприпасів до них.

Зокрема, на Львівщині правоохоронці викрили двох керівників місцевого благодійного фонду, які підпільно торгували зброєю. За даними слідства, один із них під виглядом "волонтерських поїздок" обʼїжджав місця колишніх боїв, де збирав зброю.

Пістолети, гранати та підривачі: на Одещині затримали торговця зброєю01.03.24, 20:15

Знайдені "трофеї" він передавав своєму спільнику, який зберігав їх у спеціально облаштованому схроні на горищі власного будинку. Фігуранти намагались потім продати озброєння місцевому криміналітету. Так, наприклад, автомати АК-74 та АКС-74 вони пропонували за 500 американських доларів за одиницю.

Під час обшуків у зловмисників вилучено:

  • гранатомет РПГ-26;
  • 6 автоматів АК-74 та АКС-74;
  • протипіхотну міну МОН-50;
  • гранати РГД-5 та Ф-1;
  • десятки тисяч патронів до стрілецької зброї.

Також на Київщині на гарячому затримано місцевого ділка, що намагався продати бойовий арсенал, до якого входило більше ніж 20 осколкових гранат та ручних протитанкових гранатометів.

Після затримання було проведено обшуки в гаражі зловмисника, де додатково виявили автомат Калашникова та понад 1,5 тис. набоїв різного калібру. За наявними даними, вилучене озброєння він збирав у місцевих населених пунктах, які були під окупацією на початку повномасштабного вторгнення рф.

Окрім того, одразу трьох зловмисників викрито на Миколаївщині. Чоловіки торгували трофейною зброєю та боєприпасами, знайденими на колишніх бойових позиціях окупантів.

Для зберігання військової продукції фігуранти облаштували схрон у лісосмузі поблизу обласного центру. Під час його огляду виявлено бойові гранати та партію набоїв.

Наразі за всіма викритими фактами тривають розслідування для притягнення винних до відповідальності. Усе вилучене озброєння та боєприпаси буде передано на потреби ЗСУ

- підсумували в СБУ. 

Нагадаємо

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що "на  руках" українців може перебувати від мільйона до п’яти мільйонів одиниць трофейної зброї і йдеться не про короткоствольну, а автоматичну зброю, гранати, міни та інше.

Володимир Омельченко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У Харкові знову лунають вибухи

     • 19652 переглядiв

    З 27 червня у Києві через спеку обмежать рух вантажівок

     • 26311 переглядiв