hrafikiv-vidkliuchen-bude-menshe-do-14-hodyny-z-posylenniam-speky-yikh-pobilshaie-ukrenerho

Графіків відключень буде менше до 14 години, з посиленням спеки їх побільшає - Укренерго

 • 28160 переглядiв

У зв'язку зі збільшенням споживання електроенергії з початком робочого тижня та спекотною погодою, віялові відключення здійснюються протягом усього дня, з меншою кількістю відключень до 14:00 та більшою кількістю відключень після 14:00.

З початком робочого тижня споживання електроенергії значно зросло, графіки відключень діють протягом всієї доби, до 14 години їх буде менше, далі - з посиленням спеки - їх побільшає, повідомили у вівторок у НЕК "Укренерго", пише УНН.

Сьогодні, 9 липня, обленерго застосовують обмеження споживання протягом всієї доби. Зранку і до 14:00 застосовуються 2 черги графіків погодинних відключень. Далі - з посиленням спеки - планується застосовувати 3-4 черги

- повідомили в Укренерго.

Максимальне споживання електрики в понеділок, 8 липня, з настанням робочого тижня та підвищенням температури повітря по країні, на 10% перевищувало аналогічний показник неділі, 7 липня, зазначили у компанії.

"Коли за графіком повертається світло, будь ласка, не вмикайте потужні електроприлади одночасно. За можливості, обмежте використання кондиціонерів", - закликали у компанії.

Імпорт та експорт

Імпорт - протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 29 238 МВт-год, з максимальною потужністю 1539 МВт. Експорт не відбувається і не передбачається.

Знеструмлення

На ранок залишаються знеструмленими 504 населених пункти. 

Через негоду: знеструмленні споживачі у Донецькій області. 

Через бойові дії: є нові знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях.

З технічних причин: знеструмлювалися споживачі у Дніпропетровській, Донецький, Запорізькій, Івано-Франківській, Рівненській, Харківській областях. Технічні причини відключень пов’язані із впливом спеки на високовольтне обладнання та лінії електропередачі, а також є наслідками бойових дій у прифронтових регіонах, зазначили в Укренерго.

Популярні

Новини по темі

У Херсоні росіяни дроном атакували двох людей біля річки

 • 20741 переглядiв