hensek-oon-antonio-huterrish-pereviryt-sytuatsiiu-na-kordoni-z-hazoiu-de-zastriahly-7000-vantazhivok-iz-humdopomohoiu

Генсек ООН Антоніо Гутерріш перевірить ситуацію на кордоні з Газою, де застрягли 7000 вантажівок із гумдопомогою

 • 43952 переглядiв

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш перевірить ситуацію на кордоні з Газою, де 7000 вантажівок з гуманітарною допомогою застрягли через ізраїльські процедури перевірки.

Генеральний секретар ООН Антоніо Гутерріш сьогодні перевірить ситуацію із пропуском гумдопомоги через кордон з Газою, де за словами місцевих застрягли 7000 вантажівок із допомогою. У стримуванні потоку звинувачують Ізраїль. Про це із посиланням на слова губернатора Північного Синаю Мохамеда Шуша пише Times Of Israel, передає УНН.

Деталі

Губернатор Північного Синаю Мохамед Шуша розповів Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу, який саме прибув із візитом до Єгипту, про те що близько 7000 вантажівок чекають на Північному Синаї, щоб доставити допомогу в Газу. Втім через процедури перевірки, яких вимагає Ізраїль, вони не можуть доставити допомогу.

Ці коментарі містяться в заяві офісу Шуші, коли глава ООН прибув в Ель-Аріш на північному Синаї в Єгипті, куди доставляється та зберігається велика частина міжнародної допомоги для Гази.

Очікується, що Гутерріш відвідає кордон Єгипту з Газою пізніше сьогодні, щоб поновити заклики до припинення вогню й війни, що вирує вже понад п'ять місяців.

Армія Ізраїлю заявила про понад 500 затриманих терористів у лікарні в Газі22.03.24, 06:02

Популярні

У Харкові пролунала серія вибухів - ЗМІ

 • 86880 переглядiв

Новини по темі

У Маріуполі пролунали вибухи - Андрющенко

 • 100810 переглядiв

На Львівщині горіла церква - ДСНС

 • 37907 переглядiв