hendyrektoru-zavodu-rf-z-vyhotovlennia-raket-dlia-udariv-po-ukraini-povidomyly-pro-pidozru

Гендиректору заводу рф з виготовлення ракет для ударів по Україні повідомили про підозру

 • 33264 переглядiв

СБУ повідомила про підозру сергію богатікову, генеральному директору російського конструкторського бюро "Радуга", яке виробляє крилаті ракети, що використовуються росією для нанесення ударів по цивільній інфраструктурі в Україні, включаючи атаку на житловий будинок в Умані в квітні 2023 року, в результаті якої загинули 23 людини.

СБУ повідомила про підозру генеральному директору російського проєктно-конструкторського бюро "Радуга" сергію богатікову. Завод виробляє крилаті ракети для ударів по Україні. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу СБУ 

Деталі 

За даними СБУ, підприємство спеціалізується на серійному виробництві далекобійного ракетного озброєння для російських військ. Насамперед мова йде про крилаті ракети типу Х-101, які рашисти використовують для здійснення ударів по цивільній інфраструктурі України.

У відомстві нагадали, що саме такою ракетою окупанти поцілили у багатоквартирний будинок в Умані 28 квітня 2023 року. Тоді унаслідок повітряної атаки рф загинуло 23 місцевих жителі, серед них – 6 дітей. Було повністю зруйновано під’їзд з 27 квартир.

За безперебійні поставки ракетного озброєння окупантам підприємство, очолюване богатіковим, отримало кремлівську відзнаку "вдячність президента рф".

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Сергію Богатікову про підозру за декількома статтями Кримінального кодексу України: ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Наразі тривають комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності за злочини проти України, наголосили в СБУ.

СБУ повідомила про нову підозру російській пропагандистці симоньян01.04.24, 14:07

Популярні

Новини по темі