hendyrektora-okhmatdyta-vidstoronyly-vid-vykonannia-oboviazkiv-moz

Гендиректора Охматдита відсторонили від виконання обов’язків – МОЗ

 • 18922 переглядiв

Володимира Жовніра відсторонено від обов'язків гендиректора "Охматдиту" до завершення перевірок.

Генерального директора дитячої лікарні "Охматдит" Володимира Жовніра відсторонили від виконання обов’язків до завершення перевірок. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко у своєму Facebook, пише УНН.

"Генеральний директор НДСЛ Охматдит Володимир Жовнір відсторонений від виконання обов’язків до завершення перевірок Національною поліцією України, іншими правоохоронними органами та комісією МОЗ. Про подальші рішення повідомимо додатково, в тому числі й кадрові. Моя позиція — виконувачем обов'язків має бути людина з-поміж завідувачів відділень, яка отримає найбільшу підтримку колег", - пише Ляшко.

Він зазначив, що факти, пов'язані з відновленням будівель Охматдиту та діяльністю Благодійного фонду "Охматдит – здорове дитинство", зокрема ті, що були висвітлені в ЗМІ, наразі вивчаються Національною поліцією України за його зверненням. Зареєстроване відповідне кримінальне провадження, і триває досудове розслідування. Також НАБУ проводить аналітичну роботу з цього питання. Крім того, за його ініціативою у МОЗ проводиться внутрішня перевірка.

"Всі обставини мають бути встановлені. Всі винні мають бути покарані. Лікарня має бути відбудована. Все має відбуватися чітко, прозоро, швидко і відповідно до законодавства", - пише він.

Ляшко розповів, що вчора він отримав перші результати проведення перевірки комісії МОЗ. Зафіксовано випадки викривлення ключової інформації, яка подається офіційно у МОЗ, у засоби масової інформації та міститься в документах, і зі сторони керівництва лікарні, і зі сторони Фонду.

До оцінки наданих під час проведення тендеру конкурсних пропозицій було залучено два робочі органи: робоча група Охматдиту, затверджена наказом генерального директора Охматдиту № 142 від 18.07.2024, та загальні збори Фонду.

До складу Робочої групи Охматдиту увійшли:

Сергій Чернишук, медичний директор Охматдиту

Владислав Бабак, начальник інженерно-технічного відділу Охматдиту

Тетяна Іванова, медичний директор з медичних питань Охматдиту

Володимир Сова, медичний директор з поліклінічної роботи Охматдиту

Олег Полозенко, заступник генерального директора з розвитку Охматдиту

Олександр Малімон, начальник юридичного відділу Охматдиту

Олег Смиченко, інженер-будівельник Центру інженерно-технічного забезпечення Охматдиту

Інна Гасій, керівник проєкту від Благодійної організації "Благодійний фонд "Охматдит" - здорове дитинство".

Олена Шадура, економіст 1 категорії Охматдиту

25 липня на черговому засіданні Робочої групи Охматдиту учасники ухвалили рішення про необхідність запросити додаткову інформацію у Фонду про компанії-учасники.

Рішення від імені Благодійної організації "Благодійний фонд "Охматдит" - здорове дитинство", зафіксовані у протоколах, приймалися на загальних зборах учасників у такому складі:

Юрій Горбунов

Соломія Вітвіцька

Олена Примак

Євген Вембер

Світлана Розборська

Ляшко вказує, що 31 липня рішенням загальних зборів Фонду надано рекомендацію Охматдиту щодо укладення договору на виконання ремонтних робіт пошкодженого сучасного корпусу лікарні з вже відомою компанією, що зафіксовано у протоколі.

"Рішення оголосити компанію переможцем тендеру прийняв генеральний директор Охматдиту Володимир Жовнір, про що було поінформовано громадськість на офіційній сторінці лікарні.

При цьому, згідно з інформацією, яка стала відома в ході проведення перевірки МОЗ, відповідні рекомендації про фінальний вибір переможця від Робочої групи саме Охматдиту отримані не були. Чому? Це питання залишається відкритим і буде досліджене компетентними органами.

Окремо зауважу, що збирати кошти саме на рахунок Фонду після атаки на Охматдит 8 липня запропонував директор лікарні, посилаючись на успішний досвід співпраці", - додає він.

Міністр охорони здоров'я зазначив, що МОЗ дотримується раніше оголошеного плану, згідно з яким всі подальші процеси відновлення Охматдиту будуть проходити під наглядом Ради з відновлення. До її складу вже увійшли представники міжнародних організацій та компаній, які здійснили найбільші пожертви.

Сьогодні відбудеться засідання для відбору 7 учасників з числа представників громадськості, після чого Рада, яка складатиметься з 15 осіб, буде остаточно сформована.

"Прошу Раду з відновлення зібратися вже в цей понеділок, аби розглянути поетапний план відновлення Охматдиту та надати свої рекомендації щодо подальших дій. Нагадаю, що всі рішення Ради є публічними та оприлюднюються на ресурсах МОЗ.

Також запрошую на зустріч учасників Загальних зборів Фонду, щоби узгодити механізми дотримання відкритих та прозорих процедур використання зібраних коштів під наглядом Ради з відновлення, зокрема якнайшвидше виконання їх обіцянки про переведення коштів з рахунку Фонду на казначейський рахунок лікарні, аби поширити на них вимоги законодавства про публічні закупівлі", - наголосив він.

Нагадаємо

Вчора гендиректор "Охматдиту" Володимир Жовнір заявив, що Благодійний фонд "Охматдит – здорове дитинство", який зібрав понад 370 млн грн на відновлення лікарні, не планує переказувати кошти на рахунок НДСЛ "Охматдит". У фонді відреагували на звинувачення та пояснили причину.

Популярні

Новини по темі

У Сумах пролунав вибух на фоні балістичної загрози

 • 21551 переглядiв

У Кривому Розі пролунав вибух - ЗМІ

 • 22477 переглядiв