harris-vplynula-na-nimechchynu-ta-sloveniiu-dlia-obminu-viazniamy-z-rosiieiu

Гарріс вплинула на Німеччину та Словенію для обміну в'язнями з Росією

 • 14239 переглядiв

Віце-президент США Камала Гарріс намагалася вплинути на Німеччину та Словенію для звільнення російських в'язнів. Метою було сприяння обміну ув'язненими між США та Росією, включаючи звільнення Вадима Красикова та подружжя Дульцевих.

Віце-президент США Камала Гарріс вплинула на Німеччину та Словенію з метою задовольнити вимоги Росії для обміну в'язнями. Під час її візиту на Мюнхенську безпекову конференцію в лютому головним завданням американської чиновниці було обговорення звільнення громадян США, які перебували в російській в'язниці. Про це повідомляє американський телеканал CNN, передає УНН.

Деталі

Під час зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцем Гарріс попросила "двостороннього діалогу з обмеженою участю". 

Неназваний представник Білого дому розповів виданню, що під час переговорів у такому форматі Гарріс розповідала про вирішальне значення звільнення Вадима Красикова, якого засудили до в'язниці у Німеччині, в обміні ув'язненими з Росією.

ЗМІ стверджує, що віце-президент натиснула на Шольца, щоб той сприяв обміну Красикова. З того часу, за інформацією CNN, американські чиновники визнали, що кілер з ФСБ був "найбільш великою рибою", яку хотіли дістати росіяни.

Під час своєї поїздки на Мюнхенську безпекову конференцію Гарріс провела переговори з прем'єр-міністром Словенії Робертом Голобом. Вона переконувала главу словенського уряду, щоб той домігся звільнення двох російських громадян, які перебували під вартою у Словенії (там раніше затримали Артема та Анну Дульцевих, що шпигували на користь Росії). На думку США, їхнє повернення було одним із основних пріоритетів для РФ.

Путін пообіцяв нагородити всіх ув’язнених, хто повернувся в Росію в результаті обміну01.08.24, 22:58

Популярні

Новини по темі

З початку доби відбулося 98 бойових зіткнень – Генштаб

 • 23284 переглядiв