gpu-ta-sbu-proveli-ponad-80-obshukiv-u-spravi-merezhi-narkotorgovtsiv

ГПУ та СБУ провели понад 80 обшуків у справі мережі наркоторговців

 • 11625 переглядiв

КИЇВ. 21 березня. УНН. Генеральна прокуратура та Служба безпеки України виявили та припинили діяльність злочинного угрупування, що збувало наркотичні засоби через інтернет-месенджери. У межах слідчих дій правоохоронцями з ранку четверга було проведено близько 80 обшуків та вилучено майна та коштів на суму близько 5 млн дол. США. Про це під час спільного брифінгу ГПУ і СБУ у Києві повідомив начальник департаменту Головного слідчого управління ГПУ Сергій Кізь, передає кореспондент УНН.

"Припинено діяльність транснаціональної злочинної організації, учасниками якої з 2014 року налагодили злочинну мережу, яка реалізовувала за криптовалюту на територію України та колишньої СНД наркотичних засобів через інтернет-сайти та чат-боти Messenger і Telegram з подальшою легалізацією коштів на території України та інших країн", - зазначив начальник департаменту.

"Сьогодні, починаючи з 4 ранку на території Києва, Київської області, Херсонської, Миколаївської, Одеської областей було проведено понад 100 слідчих дій, включаючи понад 80 обшуків. Були відшукані і вилучені знаряддя злочину, готівкові кошти, наркотичні речовини, цінні речі, злитки, прикраси загальною вартістю понад 5 млн дол. США", - заявив він.

За словами Кізя, первинний аналіз "чорної бухгалтерії", яка також була вилучена на обшуках, дає підстави вважати, що первинний щорічний оборот і прибутки злочинної діяльності цієї злочинної організації становив десятки мільйонів доларів США. Ці кошти, окрім України, інвестувались та бізнес у нерухомість в РФ та інших країнах, сказав він.

Нагадаємо, ГПУ та СБУ затримали близько 20 членів злочинного угрупування наркоторговців.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Конгресмени США пообіцяли допомогти українській армії

     • 14152 переглядiв