ukenru
goncharuk-vstanoviv-dedlayn-na-usunennya-kontrabandi-na-mitnitsi

Гончарук встановив дедлайн на усунення контрабанди на митниці

 • 16603 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Прем’єр-міністр Олексій Гончарук дав місяць на усунення контрабанди на митниці. Про це він заявив під час наради у закарпатській митниці ДФС, перелає УНН із посиланням на Урядовий портал.

Зі слів Гончарука, вирішити проблему постійних черг на митниці могли б сканери, але жоден із чотирьох закуплених ще рік тому не працює.

"Щоб запустити в роботу сканер, потрібно підписати пару паперів. Не розумію, чому досі не зроблено", - сказав прем’єр.

Він також зазначив, що минулого року було виділено гроші на реконструкцію під’їзних шляхів до пункту пропуску, але роботи не були виконані.

"За час експерименту з фінансування реконструкції доріг митницею до спецфонду Чернівецької області було спрямовано кошти з дорожнього фонду. Це мільйони гривень. Однак під'їзні шляхи так і не відремонтували. Я попрошу Генпрокурора розібратися з цією ситуацією, щоб винні в розкраданні бюджетних коштів були покарані", — зазначив Гончарук.

Прем’єр також повідомив, що через місяць має запрацювати Буковинська митниця, а її приміщення навіть не належить державі.

"І будівля, в якій розміщена митниця, і термінал, де знаходиться місце прибуття і проходить оформлення, орендується нами – належить одній всім відомій в регіоні людині", — сказав Гончарук.

Тож він доручив начальнику ГУ ДФС у Чернівецькій області Віталію Шпаку, міському голові Олексію Каструку та в.о голови облдержадміністрації Михайлу Павлюку за два тижні знайти приміщення, де можна буде розмістити митницю і інфраструктуру для митного оформлення. А прокурору Чернівецької області Олегу Соболю – посилити боротьбу з митними правопорушеннями.

"Звертаюсь до представників всіх правоохоронних органів: або ви припиняєте кришувати контрабанду, або вам нема чого робити на ваших посадах. І пан прокурор – серед перших", — наголосив Гончарук.

Нагадаємо, раніше Президент України Володимир Зеленський заявив, що контрабанду буде знищено до кінця року.

Пізніше Прем'єр пообіцяв підвищити відповідальність тільки за надприбутки з контрабанди.

Українські Національні Новини

Політика