goncharuk-poyasniv-chomu-vinikli-borgi-iz-zarplati-pered-likaryami-i-vchitelyami

Гончарук пояснив, чому виникли борги із зарплати перед лікарями і вчителями

 • 11939 переглядiв

КИЇВ. 27 листопада. УНН. Проблеми із заборгованістю із виплати заробітних плат вчителям та лікарям у регіонах виникли через неправильне планування, Кабмін наразі виділив майже 500 млн гривень на погашення цих боргів. Про це повідомив на брифінгу за підсумками засідання уряду Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, передає кореспондент УНН.

"Масові випадки заборгованості по виплатам заробітних плат серед медиків та освітян по регіонах - це пов’язано передусім з тим, що на місцях є великі недоліки в плануванні. Окремі місця, які правильно планували фінансування своїх мереж, таких проблем немає. Але в значній частині міст та регіонів України, там, де були помилки планування та зловживання, неефективне використання ресурсів – виникають проблеми. Сьогодні ми прийняли рішення про перерозподіл майже 500 млн гривень. Загальна логіка полягає в тому, що уряд прийняв рішення про перерозподіл, виділення з метою погашення цих заборгованостей по заробітних платах", - пояснив Гончарук.

За його словами, невдовзі буде проведена нарада з головами ОДА, аби розібратися у кожному випадку індивідуально.

"В окремих випадках ці проблеми будуть виникати. Завтра ми плануємо провести селекторну нараду з губернаторами, і у кожному конкретному випадку розбиратися індивідуально", - додав Гончарук.

Як раніше повідомляв УНН, Президент України Володимир Зеленський звернувся до уряду, щоб заборгованість із заробітною платою перед вчителями та лікарями була погашена найближчим часом. 

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У НБУ зробили заяву щодо впливу мітингів на переговори з МВФ

     • 10107 переглядiв

    Смолій: очікуємо сигнали від МВФ наступного тижня

     • 8534 переглядiв

    В Одесі здійснив аварійну посадку літак

     • 8940 переглядiв

    Уряд виділив майже 2 млн грн на житло для переселенців

     • 8252 переглядiв

    Уряд виділив понад мільярд гривень на лікарняні та декретні

     • 11606 переглядiв