glava-obsye-vidvidav-donbas-i-pokhvaliv-zelenskogo

Глава ОБСЄ відвідав Донбас і похвалив Зеленського

 • 9534 переглядiв

КИЇВ. 29 листопада. УНН. Чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних і європейських справ Словацької Республіки Мірослав Лайчак 28-29 листопада здійснив візит в Україну. Головним пунктом порядку денного міністра стало відвідування відремонтованого мосту в Станиці Луганській, де він побував разом із заступником міністра закордонних справ України Єгором Божком. Про поїздку Лайчака повідомляє на своєму сайті міністерство закордонних і європейських справ Словацької Республіки, передає УНН.

"Україна - наш найбільший сусід, і ми щиро хочемо миру в вашій країні, що також є передумовою для стабільності в Європі", - наголосив глава словацької дипломатії і діючий президент ОБСЄ.

Він також відзначив зусилля Президента Володимира Зеленського по досягненню миру в окупованих регіонах, пише МЗС.
Лайчак висловив надію, що майбутній саміт "Нормандське четвірки" в Парижі додасть потужний імпульс повного виконання Мінських угод, а також дипломатичним переговорам про мирне врегулювання конфлікту. Міністр наголосив, що через п'ять років після конфлікту необхідно мобілізувати зусилля, щоб остаточно припинити обстріли, встановити припинення вогню, відвівши війська і важку техніку від лінії зіткнення, і зробити подальші кроки відповідно до Мінських угод.

Під час свого візиту в Станицю Луганську Лайчак заявив, що зусилля з просування до врегулювання конфлікту в регіоні та зменшення страждань безпосередньо постраждалих людей є одним з пріоритетів головування Словаччини в ОБСЄ.

"Це моя четверта поїздка в Україну на посаді Чинного президента ОБСЄ, що відображає особливу важливість, яку я надаю кризі на сході України. Пошук сталого мирного вирішення залишається головним пріоритетом ОБСЄ", - сказав Лайчак.

Міністр додав, що головування Словаччини в ОБСЄ також зосередило увагу на гуманітарному аспекті конфлікту в Україні і запропонувало дев'ять заходів, спрямованих на зміцнення довіри на початку року. Серед них був ремонт зруйнованого доступу до мосту в Станиці Луганській.

"Головування Словаччини в ОБСЄ відстоювало ідею ремонту моста на всіх рівнях. Це було також темою моєї першої зустрічі з президентом Володимиром Зеленським у червні цього року. Міст став символом доброї волі. Я закликаю всі сторони зберегти цю хорошу тенденцію і продовжити наступні кроки - відкриття нових пунктів пропуску через лінію зіткнення, обмін ув'язненими, створення захисних зон навколо важливої цивільної інфраструктури, подальше розмінування і так далі", - додав Лайчак.

Він також підкреслив гуманітарний вимір своєї місії, передавши три машини швидкої допомоги місцевій владі.

Як повідомляв УНН, ОБСЄ продовжуватиме сприяння мирному врегулюванню на Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Глава ОБСЄ відвідав Донбас і похвалив Зеленського

     • 9534 переглядiв

    Україна поділила з РФ квоти на вилов риби в Азовському морі

     • 18908 переглядiв

    Понад тисячу студентів з ЄС навчаються в українських вишах

     • 18070 переглядiв

    На Львівщині викрили нелегальний канал ввезення автозапчастин

     • 12567 переглядiв

    У фанері на Закарпатті виявили велику партію наркотиків

     • 13471 переглядiв

    В Ужгороді розслідують побиття поліцейськими чоловіка

     • 10570 переглядiв

    В АМКУ назвали головних виробників курятини

     • 15761 переглядiв

    У Миколаєві військовий намагався вкрасти Mercedes

     • 10244 переглядiв