ukenru
glava-mzs-nimechchini-ochikuye-vid-zelenskogo-progresu-v-reformakh

Глава МЗС Німеччини очікує від Зеленського прогресу в реформах

 • 10014 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Прогресу в боротьбі з корупцією і в мирному процесі в Донбасі очікує від Володимира Зеленського глава МЗС Німеччини Хайко Маас. Про це міністр заявив в інтерв'ю німецькому видавничому об'єднанню Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) напередодні приїзду до Берліна з першим офіційним візитом нового президента України, передає УНН із посиланням на DW.

За словами Мааса, Німеччина хотіла б надати Зеленському підтримку в тому, щоб “справдилися надії українців”. “Це, з одного боку, стосується процесу реформ, особливо антикорупційної боротьби. Але перш за все це стосується надії на мир”, — підкреслив міністр закордонних справ ФРН.

Німеччина і Франція, як і раніше будуть докладати зусиль до виконання мінських угод, які, на думку Мааса, залишаються “планом у напрямку до вирішення конфлікту на сході України”. “Ми також будемо вимагати конструктивного вкладу від Росії, наприклад, звільнення захоплених українських солдат”, — зазначив глава МЗС ФРН.

Нагадаємо, джерела УНН повідомили, що запланований візит Президента до Німеччини відбудеться 18 червня.

Очікується, що українського лідера будуть зустрічати з військовими почестями.

Зокрема, у інтерв'ю виданню Bild Володимир Зеленський зазначив, що планує на зустрічі з Меркель говорити про продовження санкцій проти Російської Федерації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол України в Берліні звинуватив німецьких політиків у зраді

Як повідомляв УНН, раніше, 17 червня, Володимир Зеленський прибув офіційним з візитом до Парижа. Під час візиту він провів зустріч з президентом Франції Еммануелєм Макроном. У свою чергу, перша леді Франції поділилася досвідом з Оленою Зеленською.

Українські Національні Новини

Політика