frantsiya-vvede-sanktsiyi-proti-velikoyi-britaniyi-cherez-superechku-schodo-ribalstva

Франція введе санкції проти Великої Британії через суперечку щодо рибальства

 • 13356 переглядiв

КИЇВ. 29 жовтня. УНН. Франція введе перші санкції проти Великої Британії 2 листопада за недотримання угоди про ліцензії для французьких рибалок, заявив офіційний представник уряду Франції Габріель Атталь. Про це інформує УНН з посиланням на Sky News та Reuters.

Деталі

Відповідно до торгової угоди Brexit, яка набула чинності 1 січня 2020 року, рибалки з ЄС, як і раніше, мають деякі права на лов риби у водах Великої Британії в рамках перехідного періоду до 2026 року.

"Коли сторони підписують угоду в рамках Brexit, її необхідно дотримуватись. Наше терпіння закінчується. За таких обставин ми плануємо оголосити низку заходів, деякі з яких набудуть чинності наступного вівторка (2 листопада). Ще один пакет заходів може набути чинності через тиждень... ми хочемо, щоб угоди дотримувалися і щоб наші рибалки могли працювати відповідно до положень, які були узгоджені в рамках цієї угоди з Великою Британією", - сказав Атталь на брифінгу.

На початку жовтня прем'єр-міністр Франції Жан Кастекс закликав Єврокомісію суворо контролювати дотримання взятих на себе Великою Британією зобов'язань щодо видачі ліцензій та не виключив перегляду двосторонньої співпраці з Лондоном у різних сферах у разі недотримання домовленостей.

Додамо

Наприкінці вересня міністерство навколишнього середовища Великої Британії повідомило, що 1 700 суден з ЄС отримали ліцензії на лов риби у водах Великої Британії, з яких 117 було видано судам з ЄС для ведення промислу в зоні 6-12 морських миль. Французьким рибалкам міністерство видало лише 12 ліцензій, розглянувши 47 заявок.

У четвер Велика Британія засудила захоплення Францією британського судна у водах Франції і попередила Париж від подальших дій у відповідь в суперечці, що швидко загострюється, з приводу прав на риболовлю.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Аналітики назвали найпопулярніше м'ясо в Україні

     • 17642 переглядiв

    Британські вчені закликають їсти менше червоного м'яса

     • 14481 переглядiв

    У серіалу "Гра в кальмара" з'явилася своя криптовалюта

     • 18454 переглядiв

    Бред Пітт програв у суді Анджеліні Джолі

     • 46971 переглядiв