ukenru
f-mogerini-golovi-mzs-yes-zaklikayut-do-deeskalatsiyi-na-donbasi

Ф.Могеріні: голови МЗС ЄС закликають до деескалації на Донбасі

 • 7319 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Сьогодні під час засідання міністрів закордонних справ країн-членів ЄС першим питанням буде ситуація на сході України і зокрема, міністри виступлять із закликом до деескалації напруженої ситуації на Донбасі. Про це повідомила Верховний представник ЄС з закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні у Брюсселі, передає УНН.

"Ми сьогодні розпочнемо з ситуації в Україні, де за останні дні ситуація значно погіршилась. Я говорила про це з міністром Лавровим (голова МЗС РФ Сергій Лавров - ред.) в п’ятницю, коли дзвонила йому. Ми звертаємося з міністрами із закликом до деескалації насильства на сході України, також я буду продовжувати політику невизнання анексії Криму і також я буду підтримувати повну імплементацію мінських угод, "нормандський формат", роботу ОБСЄ. І крім того я буду підтримувати реформи, тому що ми хочемо економічно-соціального покращення в країні, тому це є дуже важливою частиною нашої роботи", - сказала вона.

Як повідомляв УНН, голови МЗС країн-членів Євросоюзу на зустрічі 6 лютого в Брюсселі обговорять ситуацію і хід реформ в Україні.

Українські Національні Новини

Політика