ukenru
evakuatsiya-u-siriyi-vidnovilasya-pislya-48-godinnoyi-zatrimki

Евакуація у Сирії відновилася після 48-годинної затримки

 • 8036 переглядiв

КИЇВ. 21 квітня. УНН. Евакуація сотень сирійців відновилася у п'ятницю після того, як була заблокована протягом 48 годин в транзитній точці, де терорист-смертник убив десятки людей. Про це з посиланням на спостерігачів Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини повідомляє AFP, передає УНН.

Деякі з 60 автобусів, які перевозили цивільних і бійців з підконтрольних уряду міст в облозі Фуа і Кефрая, покинули зону стоянки у підконтрольному повстанцям районі Рашідін, повідомили спостерігачі.

Деякі з 11 автобусів, якими мирних жителів і бійців евакуйовують з Забадані і двох інших підконтрольних повстанцям районів навколо Дамаска, також рушили, додали у центрі моніторингу.

В цілому 3 тис. евакуйованих покинули свої будинки в Фуа і Кефраї на світанку в середу в рамках угоди.

Евакуація почалася минулого тижня, але були призупинена після підриву смертником автомобіля в суботу, внаслідок чого загинули 126 осіб, 68 з них - діти, в транзитному пункті в Рашідіні.

Процес відновився в середу, але евакуйовані були змушені провести дві ночі в своїх автобусах на зоні стоянки після 11-годинної вимоги повстанців щодо звільнення ув'язнених, яких утримує уряд президента Башара Асада.

Українські Національні Новини

Новини Світу