estoniia-prydbaie-18-sau-caesar

Естонія придбає 18 САУ Caesar

 • 22058 переглядiв

Естонія планує придбати 18 французьких 155-мм самохідних артилерійських установок Caesar і побудувати новий корабель для свого флоту орієнтовною вартістю 30-40 мільйонів євро.

Сили оборони Естонії можуть отримати 18 сучасних французьких самохідних артилерійських установок (САУ) типу Caesar. Про це повідомив міністр оборони Ханно Певкур в інтерв’ю виданню Postimees,  передає УНН з посиланням на ERR.

Деталі

Ханно Певкур сказав, що 155-мм самохідні артилерійські установки є найважливішою закупівлею озброєнь у пакеті посилення Сил оборони. З них планується сформувати окремий батальйон, який підпорядковуватиметься безпосередньо 1-й дивізії.

Наразі, як повідомляється, Сили оборони Естонії мають у своєму розпорядженні 24 самохідні артилерійські установки K9 "Грім".

Ще однією великою запланованою інвестицією є будівництво нового корабля для Військово-морських сил Естонії, розповів міністр. 

"Ми плануємо побудувати новий корабель самостійно, а не замовляти його", - сказав Певкур, додавши, що його орієнтовна вартість становитиме 30-40 млн євро.

Раніше УНН повідомляв, що Франція незабаром зможе доставити Україні 78 гаубиць Caesar і збільшить постачання снарядів, щоб задовольнити нагальні потреби Києва в боєприпасах для боротьби з повномасштабним вторгненням росії.

Популярні

Новини по темі

Естонія придбає 18 САУ Caesar

 • 22058 переглядiв

Зараз ми маємо стабільні поставки Starlink - Федоров

 • 21035 переглядiв