estoniia-posyliuie-kontrol-na-kordoni-z-rosiieiu-azh-do-renthena

Естонія посилює контроль на кордоні з росією - "аж до рентгена"

 • 14585 переглядiв

З 8 серпня Естонія запроваджує посилений митний контроль на всіх пунктах пропуску з росією. Мета - запобігти ввезенню санкційних товарів, включаючи предмети військового призначення та готівку.

Естонія з 8 серпня вирішила запровадити посилений митний контроль на кордоні з росією - аж до залучення рентгена, пише УНН з посиланням на ERR.

Деталі

Нововведення стосуються всіх прикордонних пунктів на російсько-естонському кордоні - у Нарві, Лухамаа та Койдула.

Як підкреслюють в уряді Естонії, це робиться для того, щоб унеможливити попадання до росії санкційних товарів.

"Часто місцем призначення у декларації вказують треті країни, але ми цьому не віримо. І практика показує, що на шляху до пункту призначення - який здебільшого знаходиться в країнах Азії - цей товар зупиняється на півдорозі, десь серед російських просторів. Серед таких товарів є багато підозрілих речей - наприклад, предмети військового чи змішаного призначення, та готівка", - заявив міністр фінансів країни Юрген Лігі.

За його словами, посилений контроль означає, що кожен при виїзді до росії так чи інакше стикатиметься з представниками естонської держави.

"Якщо говорити про пасажирів, то насамперед це виражатиметься у візуальному контролі та опитуванні. При виникненні підозр або вибірково здійснюватиметься додатковий огляд особистих речей аж до огляду за допомогою рентгена", - сказав Лігі.

"Транспорт будемо оглядати так само. При необхідності огляд може бути ґрунтовнішим, аж до залучення рентгена. Що стосується товарів, то в першу чергу перевірятимуться документи. При необхідності також здійснюватиметься додатковий огляд та проводитиметься рентген. У тому числі в деяких випадках може бути мова йти про розвантаження товару, його розтин та перерахунок", - підсумував естонський міністр.

Бункери, рови та мінні поля: у Латвії посилюють оборону на кордоні з рф06.08.24, 17:20

Популярні

Новини по темі

Армія рф вранці обстріляла Костянтинівку: двоє загиблих

 • 22681 переглядiв