estoniia-dopomozhe-ukraini-z-enerhetychnym-obladnanniam-na-tli-ostannikh-obstriliv-rf-shmyhal

Естонія допоможе Україні з енергетичним обладнанням на тлі останніх обстрілів рф - Шмигаль

 • 31223 переглядiв

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль відвідав Естонію, щоб обговорити питання європейської інтеграції, співпраці у сфері кібербезпеки проти російських кібератак, військової допомоги, санкцій проти росії, конфіскації російських активів на користь України та підтримки Естонією української "Формули миру".

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль здійснив візит до Естонії для обговорення варіантів допомоги Києву на тлі російської агресії. Про це пише УНН з посиланням на заяви глави українського уряду в Telegram-каналі.

Деталі

Зазначається, що в рамках візиту до Естонії зустрівся з представниками Рійгікогу (Парламенту) на чолі зі Спікером Лаурі Хуссаром.

Сторони обговорили євроінтеграцію та співпрацю у кіберсфері. Денис Шмигаль зауважив, що Естонія також має досвід відбиття російських кібератак.

Естонія анонсувала пакет військової допомоги Україні на 20 мільйонів євро21.03.24, 14:01

Окремо Шмигаль подякував естонським партнерам за готовність допомогти з енергетичним обладнанням. У цьому контексті учасники зустрічі торкнулися актуальних потреб, адже росія продовжує енергетичний терор.

Цінуємо долучення Естонії до чеської ініціативи із закупівлі артилерійських боєприпасів, а також підтримку санкційних пакетів проти агресора. Тісно співпрацюємо над тим, щоб конфіскувати російські активи на користь України

- підкреслив прем'єр-міністр України.

Доповнення

Очільник українського уряду також подякував Естонії за підтримку важливих для нашої країни резолюцій і сприяння в реалізації Формули миру президента України.

Нагадаємо

Естонія запропонувала план фінансування України на 120 мільярдів євро щорічно, за рахунок коштів, залучених через єврооблігації або національні бюджети.

Популярні

Новини по темі