emine-dzhaparova-podala-u-vidstavku-z-posady-postiinoho-predstavnyka-ukrainy-u-vidni

Еміне Джапарова подала у відставку з посади Постійного представника України у Відні

 • 102850 переглядiв

Еміне Джапарова подала у відставку з посади Постійного представника України у Відні через побоювання за свою безпеку та безпеку своєї родини, маючи намір продовжувати боротьбу за Україну в інших формах.

Еміне Джапарова заявила про відставку з посади постійної представниці України у Відні. Про це повідомляє українська кримськотатарська політична та державна діячка Еміне Джапарова, передає УНН.

Деталі

У своїй заяві, опублікованій на особистій сторінці у Facebook, Еміне Джапарова зазначила, що прийняла це рішення в зв'язку з останніми подіями, які стали причиною для її занепокоєння про безпеку себе та своїх близьких.

Джапарова акцентувала увагу на своїх десятирічних зусиллях на користь України, зокрема у рамках Кримської платформи, що визначило її як ворога агресора. Проте вона відзначила, що має намір працювати далі, але вже в інших формах.

10 останніх років я присвятила себе служінню своїй країні та народу. Через це я була заочно заарештована та внесена в санкційний список Росії, ставши ворогом агресора у реалізації справи свого життя - Кримської Платформи. Не зважаючи на посади та обставини, продовжу свою боротьбу в інших можливих формах

- заявила Еміне Джапарова.

Також у своїй заяві Джапарова підкреслила, що не використовувала своє посадове положення для особистих цілей і завжди дотримувалася закону. Вона також зазначила, що основним її пріоритетом наразі є захист своєї родини, зокрема тримісячного немовляти.

Я також прийняла для себе рішення не залишатися в системі МЗС та ініціювати свою відставку. Відповідну заяву я направила на імʼя міністра Д. Кулеби. Для тих, хто знає мене та може почути: Я не порушувала закон. Я не використовувала службове становище для досягнення приватних інтересів. Зараз я маю захистити свою родину та дітей, молодшій з яких всього 3 місяці

- зазначила Еміне Джапарова.

Завершуючи заяву, Еміне Джапарова висловила вдячність за підтримку, яку отримує від різних людей.

Я вдячна всім, хто пише мені слова підтримки. Ціную це безмежно

- подякувала Еміне Джапарова.

США візьмуть участь у парламентському саміті Кримської платформи - Джапарова24.10.23, 09:07 • [views_134685]

Популярні

Новини по темі

Пожежу на шпилі Руанського собору у Франції загасили

 • 18117 переглядiв