elektronni-syharety-na-9-milioniv-hryven-v-ukraini-vykryly-shche-odyn-kanal-kontrabandy

Електронні сигарети на 9 мільйонів гривень - в Україні викрили ще один канал контрабанди

 • 12138 переглядiв

В Україні викрили канал постачання контрабандних електронних сигарет з Євросоюзу. Вилучено товару більш ніж на дев’ять мільйонів гривень. Про це повідомляє Бюро економічної безпеки, пише УНН.

Як зазначають правоохоронці, група осіб організувала переміщення поза митним контролем та з приховуванням від митного контролю підакцизних товарів в пунктах пропуску Львівської та Волинської областей.

Електронні сигарети потрапляли на територію України від громадянина однієї з країн Європейського Союзу. Надалі одноразові електронні сигарети, заправлені нікотиновмісною сумішшю та нікотиновмісними рідинами для електронних випаровувачів, продавали у Telegram.

"Детективи провели обшуки за адресами проживання фігурантів, складських приміщень та у транспортних засобах. Вилучено понад 19 тисяч штук електронних сигарет рідин до них, пристроїв для електронних випаровувачів. Орієнтовна вартість вилученого становить понад 9 мільйонів гривень", повідомили в БЕБ.

Додали, що досудове розслідування триває.

Додатково

Директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін раніше розповів, що через зростання популярності останнім часом фахівці частіше проводять дослідження тютюнових виробів для електричного нагрівання та рідин для електронних сигарет.

"З початку року нам систематично призначаються експертизи з метою дослідження класичних тютюнових виробів, тютюнових виробів для електричного нагрівання, так званих ТВЕНів, а також рідини для електронних сигарет. За останній час приріст популярності та відповідних ризиків щодо електронних сигарет навіть більший за звичні для користувачів сигарети. Практично в кожній призначеній експертизі експертам надається на дослідження до 150-200 об’єктів, тобто зразків відповідної продукції, кожен із яких повинен бути належним чином досліджений", - розповів Рувін.

Залучення фахівців КНДІСЕ до роботи порталу "еТютюн" буде корисним і для споживачів, і для правоохоронних органів – економіст28.06.24, 15:29

Захар Подкидишев

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі