ekspert-z-nerukhomosti-rozpovila-u-yakykh-krainakh-ukraintsi-naichastishe-kupuiut-kvartyry

Експерт з нерухомості розповіла, у яких країнах українці найчастіше купують квартири

 • 96546 переглядiв

За словами експерта з нерухомості, українці найчастіше купують квартири в Туреччині та Іспанії. Українці також інвестують у житло на Кіпрі.

Найбільшим попитом серед українців користуються квартири в Туреччині та Іспанії. Таку думку в ексклюзивному коментарі УНН висловила експерт з нерухомості Олена Біровчак.

"Найчастіше купують (квартири – ред.) в Туреччині та в Іспанії. Потім іде Балі, Чехія. Це те, що найбільший попит сьогодні має серед українців", - зазначила Біровчак.

Окрім того, за словами експерта, українці також інвестують у житло на Кіпрі – в основному в квартири, які будують турецькі забудовники.

За її словами, українці купують квартири у Туреччині в основному під час pre-sales (попередніх продажів), коли нові будинки ще не введені в експлуатацію і ціна на житло нижча. Такі квартири розкуповують за три місяці.

"Тобто, там попит великий, тому цікаво нашим вкладникам. Я б навіть сказала, що Туреччина лідирує сьогодні", - додала Біровчак.

Вона додала, що найбільшим попитом у Туреччині користується доступне житло, а запити на покупку великих і дорогих вілл бувають дуже рідко. Біровчак уточнила, що на вторинному ринку апартаменти в Туреччині можна придбати за 90 тис. доларів, а середня ціна зазвичай складає 130-200 тис. доларів.

У Європі ж, за її словами, житло дорожче. Наприклад, в Іспанії квартира обійдеться у 150-250 тис. євро.

Водночас, за даними Біровчак, кількість покупок українцями житла за кордоном після широкомасштабного вторгнення рф збільшилась не дуже і залишається практично на тому ж рівні, що й була до 24 лютого 2022 року.

Нагадаємо

Раніше співзасновниця першої в Україні фінтех-екосистеми Concord Fintech Solutions Олена Сосєдка розповіла УНН, де за кордоном краще купувати квартири і на що варто звертати увагу під час купівлі. Вона зазначила, що інвестиції в закордонну  нерухомість можуть забезпечити диверсифікацію активів, потенціал зростання цін і можливість отримання посвідки на проживання або громадянства.

В Україні ж, за словами Сосєдки, користуються попитом невеликі квартири, а ціни на нерухомість у великих містах залишаються стабільними. Експерт зазначила, що інвестиції в нерухомість можуть бути прибутковими в довгостроковій перспективі, а ось оренда житла може дати психологічний комфорт. 

Лілія Подоляк

Слайдер

    Популярні

    Новини по темі

    На Львівщину вночі залетів ворожий дрон: його знищили

     • 23103 переглядiв