ukenru
ekonomichni-sanktsiyi-yes-proti-bilorusi-mozhut-skhvaliti-21-chervnya-borrel

Економічні санкції ЄС проти Білорусі можуть схвалити 21 червня - Боррель

 • 19436 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Пакет економічних санкцій проти Білорусі планують схвалити на наступній Раді глав МЗС Європейського Союзу, яка відбудеться 21 червня. Про це заявив Високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель, передає УНН.

Цитата:

"Ми розпочали (підготовку – ред.) адресних економічних санкцій (проти Білорусі –ред.), як того вимагала Рада. Вони будуть прийняті на наступній Раді закордонних справ, я сподіваюся, що технічна робота буде закінчена і це вплине на важливі сектори білоруської економіки. Але остаточне рішення належить державам-членам", - сказав Боррель.

Деталі

Він нагадав, що раніше ЄС опублікував план економічного та інвестиційного пакета на 3 млрд євро на підтримку демократичної Білорусі.

"Це має стати потужним стимулом для економічного розвитку, якщо країна зміниться", - зазначив Боррель.

Доповнення

Європейський Союз готує проміжні санкції проти білоруських авіаційних чиновників і державної авіакомпанії "Бєлавіа" через скандал з рейсом Ryanair.

Контекст

У неділю, 23 травня о 15:00, літак авіакомпанії Ryanair Афіни - Вільнюс екстрено приземлився в аеропорту Мінська після отримання повідомлення про мінування. На борту літака перебував співзасновник Telegram-каналу NEXTA Роман Протасевич, його затримали.

Команду прийняти літак в Мінську віддав особисто Олександр Лукашенко, повідомлялося в Telegram-каналі "Пул первого".

Інцидент викликав протести багатьох країн. В результаті, більшість авіакомпаній припинили польоти в Білорусь. Країни ЄС також ввели заборону на перетин повітряного простору Білорусі.

Україна зупинила авіасполучення з Білоруссю - з 26 травня, українським авіакомпаніям і літакам забороняється виконувати польоти в повітряному просторі Республіки Білорусь.

З 29 травня Україна закрила небо для літаків з Білорусі.

Саміт ЄС прийняв рішення розширити економічні санкції проти Білорусі та внести нових осіб і організації в список санкцій.

Українські Національні Новини

Новини Світу