dot-vrakhovuie-rezultaty-perevirok-yakosti-produktiv-yaki-postachalnyky-pryvoziat-do-viiskovykh-chastyn-minoborony

ДОТ враховує результати перевірок якості продуктів, які постачальники привозять до військових частин - Міноборони

 • 15118 переглядiв

"Державний оператор тилу" при плануванні своєї діяльності враховує результати незапланованих перевірок якості продуктів харчування, які достачають до військових частин ЗСУ. Про це в інтерв’ю АрміяInform розповів заступник міністра оборони України Віталій Половенко, пише УНН.

Деталі

За його словами, необхідно покращувати систему харчування українських військових.

"Наші військові повинні забути про будь-які проблеми з харчуванням. Тому такі незаплановані перевірки відбуватимуться й надалі. Ми працюємо над покращенням харчування.

У нас працюють інспектори із Центрального управління контролю якості. Вони систематично здійснюють перевірки в ОСУВ та військових частинах.

Ми надаємо інформацію з таких перевірок Державному оператору тилу, а вони відповідно, коли проводять закупівлі, враховують інформацію, яку ми надали, про діяльність компанії: чи впоралась вона зі своїми обов’язками, чи вчасно постачала продукти, чи вони були якісними.

Наша мета це безперервне та якісне харчування для наших захисниць та захисників", - розповів Половенко.

Додав, що при зміні системи харчування необхідно враховувати і досвід НАТО, і українські особливості.

"Ми комбінуємо найкращий досвід як країн НАТО, так і аналізуємо досвід наших реалій. Нині в каталозі 409 найменувань продуктів, але варто врахувати, що не всі продукти використовують.

Наприклад, у каталозі в нас є картопля свіжа, картопля свіжа рання, картопля пізня, картопля фрі заморожена. Фактично це один і той самий продукт. Аби уникнути такого дублювання, ми переглянули каталог. 

Згідно з моїм досвідом, коли начальники продовольчих служб складають меню на тиждень, то використовують близько 200 найменувань продуктів. Крім цього, ми плануємо деякі зміни до наказу № 140. Вони допоможуть нам доцільніше розподіляти бюджетні кошти", - зазначив заступник міністра оборони.

Нагадаємо

Наприкінці березня розпочалося постачання продуктів для ЗСУ за першими контрактами, які були укладені "Державним оператором тилу" – за перший тиждень до військових частин по всій Україні попрямували 300 вантажівок.

Згодом ДОТ відмовився від послуг одного із постачальників продуктів харчування для ЗСУ за новими контрактами через незадовільне виконання взятих на себе зобов’язань. Мова йде про "Черкаський м’ясокомбінат", який за перший тиждень завіз до військових частин лише 25% від необхідного обсягу продуктів. Області, в яких зафіксований низький рівень виконання замовлень були розподілені між іншими постачальниками.

Харчування для ЗСУ: у ДОТ є 100 днів, щоб довести свою ефективність05.04.24, 13:51

Популярні

Новини по темі

Україна очікує отримати щонайменше 5 протимінних кораблів

 • 20303 переглядiв