dostavliaiut-boieprypasy-ta-rozviduiut-terytorii-syly-oborony-vykorystovuiut-na-fronti-sobak-robotiv

Доставляють боєприпаси та розвідують території: Сили оборони використовують на фронті собак-роботів

 • 20151 переглядiв

Українські військові застосовують британських роботів BAD.2 для розвідки та перенесення вантажів. Понад 30 таких пристроїв вже діють на фронті, допомагаючи виявляти міни та ворожі позиції.

Бійці Сил оборони України активно застосовують на фронті собак-роботів BAD.2 від британської компанії Brit Alliance. Такі дрони чудово справляються з розвідкою, тим самим зберігають життя розвідникам. Про це пише Bild, передає УНН.

Деталі

Журналісти, зауважили, що ці роботи компактні, міцні та маневрові. Вони також можуть дістатися туди, де не пройде повітряний дрон. Наприклад, усередину будівель чи російських окопів.

Крім цього собаки-роботи з відеокамерою розвідують околиці, виявляють міни-пастки та обчислюють пересування російських військ. За даними видання, зараз на фронті вже є понад 30 таких собак.

У Bild також відзначили, що завдяки протитепловому камуфляжу від німецької фірми Concamo їх практично неможливо виявити. Собаки-роботи пересуваються по полю бою зі швидкістю до 15 км/год і діють в радіусі 3,5 км протягом п'яти годин.

Федоров показав універсального робота Vepr, якого використовують Сили оборони 01.07.24, 20:24

Їхня вартість залежно від модифікації становить від 4 до 8 тисяч євро. Як пише видання першими собак-роботів почали випробувати бійці 28-ї бригади ЗСУ. На підтвердження цієї статті військові й самі демонструють фото з роботом у бойових умовах.

Втім, як видно з фото бійців, дрон використовують не лише для розвідки. На окремих кадрах можна помітити, що робот також здатен переносити боєприпаси та різне спорядження. 

Нагадаємо

У Генштабі заявили, зо ЗСУ прагнуть широко впроваджувати штучний інтелект, включаючи БПЛА, роботизовані системи та засоби радіоелектронної боротьби, щоб досягти технологічного домінування на полі бою та компенсувати чисельну перевагу противника.

У Києві презентували новітній рід військ Сили безпілотних систем ЗСУ11.06.24, 18:23

Популярні

Новини по темі

У Києві різко зростає захворюваність на COVID-19

 • 16554 переглядiв

Зеленський змінив очільника Токмацької МВА

 • 94072 переглядiв