dorogi-velikogo-budivnitstva-zavzhdi-budut-bezkoshtovnimi-ukravtodor

Дороги "Великого будівництва" завжди будуть безкоштовними - Укравтодор

 • 17594 переглядiв

КИЇВ. 25 грудня. УНН. В Укравтодорі спростували інформацію про те, що що низка доріг, оновлених і побудованих у рамках Великого будівництва, стануть невдовзі платними. Про це повідомляється на офіційній сторінці Укравтодору у Facebook, передає УНН.

"23 грудня 2020 року на засідання Уряду затверджено постанову, яка встановлює максимальний розмір плати за разовий проїзд дорогами, які побудовані у рамках концесії. В Україні ще немає жодної побудованої за кошти приватних інвесторів дороги. Тобто жодна з доріг Великого будівництва цього року не може стати платною. Єдина мета постанови – створити умови для початку діалогу з інвесторами щодо реалізації концесійних проєктів в Україні", - йдеться в повідомленні.

В Укравтодорі зауважили, що будівництво концесійних платних доріг обов’язково передбачає наявність безкоштовної альтернативи.

"У ЗМІ також з’являються неправдиві повідомлення про конкретні ділянки, проїзд якими начебто стане платним – насправді – це пілотні проєкти державно-приватного партнерства (ДПП), і у постанові про них не йдеться", - зазначили в Укравтодорі.

Також у службі нагадали, що У листопаді Укравтодор спільно зі IFC (Світовий Банк) та Міністерством інфраструктури України презентували програму державно-приватного партнерства у дорожній галузі.

На першому етапі планується передати інвесторам 6 пілотних ділянок доріг загальною протяжністю 1400 км. На цих ділянках інвестор не має права стягувати плату за проїзд, натомість він зароблятиме на придорожній інфраструктурі та availability payments (платі за доступність) з Державного дорожнього фонду.

Як повідомляв УНН, Укравтодор розповів про інфраструктурну стратегію до 2025 року.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Президент підписав закон про Держбюджет України на 2021 рік

     • 21340 переглядiв

    Верещук розкритикувала уряд за недофінансування медицини

     • 17394 переглядiв

    УПЛ оголосила символічну збірну першого кола турніру

     • 17991 переглядiв

    ООС: бойовики чотири рази порушили "режим тиші"

     • 15704 переглядiв