donorsku-pechinku-dostavyly-helikopterom-v-instytuti-shalimova-rozpovily-yak-posmertna-donatsiia-vriatuvala-try-zhyttia

Донорську печінку доставили гелікоптером: в Інституті Шалімова розповіли, як посмертна донація врятувала три життя

 • 11974 переглядiв

Родичі жінки з Буковини погодились на посмертну донацію її органів. Дві нирки пересадили у Чернівцях та Львові, а печінку гелікоптером доставили до Києва для трансплантації в Інституті Шалімова.

Три життя врятувала жінка з Буковини, родичі якої згодилися на посмертну донацію органів. У Національному Науковому Центрі хірургії та трансплантології імені О.О.Шалімова розповіли, як вдалося доправити до Києва донорську печінку та які пересадки виконали колеги із Чернівців та Львова, передає УНН.

"Одна нирка була трансплантована в ОКНП "Чернівецька обласна клінічна лікарня", друга в Першому медичному об'єднанні Львова.

Донорська печінка у супроводі бригади наших лікарів гелікоптером була доставлена до Центру, що дозволило вчасно провести пересадку, тому що печінка може бути трансплантована не більш ніж через 8 год від моменту забору органу", - йдеться у повідомленні.

На фронті і в тилу: як медики Інституту Шалімова рятують бійців29.07.24, 19:13

У медзакладі нагадали, що трансплантація - це завжди складний медичний і організаційний процес, позитивний результат якого можливий завдяки чітким діям кожного, хто в ньому задіяний.

"Висловлюємо подяку Національній поліції України, ДУ "Центр авіаційного забезпечення Національної поліції України" за сприяння в організації доставки донорського органу. Без Вашої допомоги ця трансплантація була б неможлива.

Завдяки лікарям Інституту Шалімова жінка схудла на 100 кілограмів та повернулася до нормального життя (відео) 25.06.24, 18:20

Також вдячні колегам з Чернівецької обласної лікарні та з Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф за співпрацю. ОКНП "Чернівецький обласний центр ЕМД та МК. Дякуємо команді наших лікарів за витримку і професіоналізм", - йдеться у повідомленні.

Окремо в Інституті Шалімова подякували рідним донора, які вирішили дати шанс на порятунок іншим людям.

Антоніна Туманова

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Корисні трав'яні чаї на всі сезони

     • 17136 переглядiв