ukenru
do-305-investoriv-gotovi-kupuvati-zhitlo-na-etapi-kotlovanu-zabudovnik

До 30% інвесторів готові купувати житло на етапі котловану - забудовник

 • 13125 переглядiв

КИЇВ. 20 листопада. УНН. Чимало людей готові купувати житло на первинному ринку ще на етапі котловану. Таких інвесторів від 20 до 30%. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу ПрАТ "Київміськбуд".

Експерти стверджують, що існує чимало інвесторів, які віддають перевагу купівлі житла в побудованому будинку або в об'єкті з високим ступенем готовності. Але на завершальних етапах будівництва, як правило, більша частина квартир продана.

За словами представників компанії "Київміськбуд", найнижча ціна на квартири - на етапі облаштування котловану. Надалі вартість квадратного метра житла, що будується, зростає залежно від готовності будівництва. Підвищення ціни за квадратний метр залежить скоріше не від бажання компанії отримати більше прибутку, а від нестабільності цін на будівельні матеріали і енергоносії.

Як показує статистика "Київміськбуду", близько 20-30% споживачів готові інвестувати кошти в об'єкти забудовника на стадії котловану. Багато інвесторів зацікавлені в покупці житла на початкових етапах або на ранній стадії будівництва (до 5-го поверху). Близько 60% квартир продається до моменту, коли коробка будинку практично готова. Решта житла реалізується на завершальних стадіях будівництва.

Українські Національні Новини

Економіка