dlia-donechchyny-sprostyly-protseduru-dlia-budivnytstva-artezianskykh-sverdlovyn-shmyhal

Для Донеччини спростили процедуру для будівництва артезіанських свердловин - Шмигаль

 • 29633 переглядiв

Кабмін затвердив постанову про реалізацію експериментального проєкту з водозабезпечення у Донецькій області до кінця 2025 року. Проєкт передбачає спрощення дозвільних процедур та скорочення термінів будівництва артезіанських свердловин.

Кабінет міністрів затвердив постанову щодо реалізації до 31 грудня 2025 року експериментального проєкту з водозабезпечення у Донецькій області. Постанова дасть можливість максимально спростити дозвільні процедури та скоротити терміни реалізації проєктів з будівництва нових артезіанських свердловин в області. Про це під час засідання уряду заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає УНН.

Деталі

Маємо важливе рішення на покращення водопостачання наших громад. Цього місяця були на Донеччині й багато говорили з людьми про цю проблематику. Сьогодні затверджуємо постанову про максимальне спрощення дозвільних процедур та скорочення термінів реалізації проєктів з будівництва нових артезіанських свердловин у Донецькій області

- сказав Шмигаль.

Доповнення

Представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук зазначив, що уряд погодив пропозицію Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів щодо реалізації до 31 грудня 2025 року експериментального проєкту з водозабезпечення у Донецькій області.

Затверджено порядок реалізації експериментального проєкту, що визначає процедуру реалізації проєкту шляхом будівництва артезіанських свердловин, інших експлуатаційних свердловин різних типів задля водозабезпечення населення та субʼєктів господарювання у Донецькій області в умовах воєнного стану

- зазначив Мельничук.

Він додав, що на період воєнного стану учасники експериментального проекту здійснюють будівництво артезіанських свердловин, інших експлуатаційних свердловин різних типів без відведення земельної ділянки, розроблення та затвердження відповідної містобудівної документації, отримання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, отримання звіту про результати експертизи проектної документації на будівництво обʼєкта, отримання дозволу на виконання будівельних робіт, використання Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва та оформлення речових прав на земельні ділянки та без проведення оцінки впливу на довкілля.

Нагадаємо

Кабінет міністрів ухвалив постанову, якою спростив для Харківської області бюрократичні процедури щодо будівництва артезіанських свердловин у медичних закладах.

Популярні

Новини по темі

В Одесі повторний вибух - мер

 • 33181 переглядiв

Вибухи в Сумах: в ОВА повідомили про успішну роботу ППО

 • 58370 переглядiв

В Одесі чутно вибухи - мер

 • 29052 переглядiв