diyetolog-nazvala-golovni-tabu-pri-skhudnenni

Дієтолог назвала головні табу при схудненні

 • 39417 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. Для того, щоб ефективно і швидко худнути, треба виключити перекуси, солодощі, смажену їжу і солодкі напої. Таку думку висловила лікар-дієтолог Оксана Скиталінська в коментарі кореспонденту УНН.

"Щоб схуднути, треба забути про таке поняття, як перекус. Це вже вчорашній день – уже наука підтвердила, що ніякі перекуси організму не потрібні. Тобто достатньо їсти тричі вдень. Якщо у людини є якісь захворювання, то, звичайно, це питання вирішується індивідуально", - зазначила дієтолог.

За її словами, також треба виключити зі свого раціону всі солодощі та всю смажену їжу. Солодощі можна замінити на 1-2 фрукти на день, ягоди. Смажені ж страви лікар порадила замінити, наприклад, на парові овочі. Таким чином можна буде позбутися високої калорійності їжі, що обов’язково при схудненні.

"Треба пам’ятати, що вода – це найздоровіший напій, чай і каву – можна додатково, все інше взагалі забирається – солодкі компоти, води тощо", - додала Скиталінська. За її словами, достатньо вживати приблизно 1 л води на день.

Як пояснила дієтолог, щоб схуднути, треба витрачати більше калорій, ніж надходить до організму. Це можна робити за рахунок скорочення калорійності їжі й збільшення енерговитрат – за рахунок фізичної активності. Причому обов’язково, щоб ці процеси відбувались паралельно.

"Тільки в такому випадку людина буде правильно худнути – за рахунок жирової маси, а не за рахунок м’язової маси", - наголосила дієтолог.

Нагадаємо, допустимої щоденної норми цукру бути не може, оскільки доданий цукор шкідливий для здоров'я в будь-якій кількості.

Найздоровіший напій – це вода, а потім може іти кава – теж природний, не перероблений продукт, чай – трав'яний, зелений, чорний і так далі.

Амінокислоти із неміцних нежирних бульйонів краще засвоюються організмом, ніж із цілого шматка м'яса.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Дієтолог назвала головні табу при схудненні

     • 39417 переглядiв

    Суд по Мангеру повернувся на засідання після перерви

     • 12317 переглядiв

    МЗС очікує від США та ЄС чітких заяв щодо України

     • 11771 переглядiв