"У нас є величезний-величезний вибір білків не тваринного походження – таких, як сочевиця, маш (азійська квасоля – ред.), нут, - які надзвичайно легко засвоюються, якщо їх правильно приготувати – замочити попередньо, подрібнити. Плюс до того ще гриби, горіхи, крупа кіноа, велика кількість насіння, різноманітних ягід, овочів, фруктів, листя – у вареному вигляді, запеченому, у свіжому", - зазначила дієтолог.
За її словами, попри те, що період посту пов'язують із "страшним обмеженням і навіть якимось погіршенням здоров'я", якихось особливих змін у раціоні при постуванні не відбувається.
"Ми лише замінюємо білки рослинного походження білками тваринного походження і просто відмовляємося від м'яса і молочних продуктів", - підкреслила Скиталінська.
Також дієтолог уточнила, що треба правильно готувати їжу – її не потрібно смажити, а слід варити, запікати, тушкувати. Причому їсти її теплою, щоб вона зігрівала. Крім того, на думку дієтолога, їсти можна трохи частіше 4-5 разів на день, замість звичайних трьох. Також добре робити перекуси горіхами, бо горіхи – це жирний продукт, з багатьма корисними жирами, корисними кислотами, який надає енергію людині, тому перекус горіхами, на думку О.Скиталінської, це найкорисніший перекус.
Нагадаємо, денний раціон людини, яка прагне позбутися зайвої ваги, має на 75-80% складатись із продуктів рослинного походження, але при цьому містити також білки та жири.
Дієтолог дала поради щодо харчування під час посту
• 29682 переглядiв
Популярні
Новини по темі
Дієтолог дала поради щодо харчування під час посту
• 29682 переглядiв
На Полтавщині потяг на смерть збив жінку
• 16144 переглядiв
ДПСУ: прикордонникам масово приходять демотивуючі смс-ки
• 12676 переглядiв
Кількість жертв циклону "Ідай" в Африці перевищила 750 людей
• 7638 переглядiв
Мін’юст показав відеоролик “Гусь йде на вибори”
• 19500 переглядiв
В Австралії вирує тропічний циклон "Вероніка"
• 11282 переглядiв