derzhoperator-tylu-uklav-maizhe-sotniu-dohovoriv-na-12-miliardiv-hryven

"Держоператор тилу" уклав майже сотню договорів на 12 мільярдів гривень

 • 25355 переглядiв

За три місяці роботи Державний оператор тилу уклав 87 контрактів на суму 12 мільярдів гривень, заощадивши майже 3 мільярди гривень завдяки конкурентним торгам, причому 95% процедур було оголошено через систему Prozorro.

За три місяці роботи Державний оператор тилу (ДОТ) уклав 87 договорів на суму 12 мільярдів гривень та заощадив майже 3 мільярди гривень. Про це повідомляє Міноборони України, пише УНН.

Деталі 

За три місяці роботи "Державний оператор тилу" (ДОТ) оголосив 144 процедури на закупівлю товарів для Збройних сил України. З них 95% було оголошено через електронну систему Prozorro. 5% складає процедура прямих договорів, яку використали у разі доведення потреби як нагальної – тобто такої, що через стислі терміни не дозволяє провести процедуру з використанням Prozorro

- резюмували у Міноборони. 

Станом на 11 березня ДОТ уклав 87 договорів на суму 12 мільярдів гривень. З них:

  • 55 – за напрямом речове забезпечення
  • 2 – на постачання одноразового посуду
  • 30 – за напрямом пально-мастильні матеріали

Зазначається, що завдяки конкурентним торгам ДОТ вдалося зекономити 2,9 мільярда гривень – порівняно з цінами до початку роботи ДОТ. За речовим забезпеченням економія склала 10%, а за пально-мастильним матеріалам – 26%.

Перші закупівлі за новою моделлю:"‎Держоператор тилу"‎ оголосив тендери на харчування05.02.24, 17:24

При цьому 23% товарів від укладених договорів на речове майно вже поставлено. Щодо ПММ цей показник складає 72%.

Перші поставки харчування очікуються з 1 квітня. Наразі ДOT уклав договори на постачання харчування за результатами першого раунду збору комерційних пропозицій. Договори укладені в межах чинного законодавства без використання електронної системи із компаніями-виробниками харчової продукції

- відзвітували в Міністерстві оборони України.

Доповнення

Нещодавно, 11 березня був оголошений другий раунд збору комерційних пропозицій. Звіти про укладені договори включно із назвами компаній будуть опубліковані в системі Prozorro до кінця тижня.

Нагадаємо

Державний логістичний оператор розробив ІТ-рішення для автоматизації процесу подачі заявок на постачання продовольства від військових частин та консолідації даних у Міністерстві оборони.

Популярні

Новини по темі

Суд продовжив арешт нардепу Шуфричу ще на два місяці

 • 23348 переглядiв

29 різних підтипів "Омікрону" циркулюють в Україні - МОЗ

 • 22576 переглядiв