ukenru
den-smikhu-den-rozchynnoi-kavy-shcho-shche-mozhna-vidznachyty-u-pershyi-den-kvitnia

День сміху, День розчинної кави. Що ще можна відзначити у перший день квітня

 • 24724 переглядiв

Сьогодні, першого квітня мільйони людей по всій планеті приєднуються до відзначення Дня сміху або Дня дурня. З цією подією пов’язані ще декілька сьогоднішніх жартівливих свят.

Сьогодні, першого квітня мільйони людей по всій планеті приєднуються до відзначення Дня сміху або Дня дурня. З цією подією пов’язані ще декілька сьогоднішніх жартівливих свят, пише УНН.

Походження Дня сміху достеменно невідоме.  

За однією з версій, подія була започаткована у Стародавньому Римі, часів правління імператора Костянтина. Згідно переказу, якось правитель був у доброму гуморі і позичив свій титул придворному блазню, щоправда, лише на один день.

Блазень одразу скористався посадою і видав указ влаштувати веселе свято з перевдяганнями. Відтоді першоквітневий день і став днем несподіваних розіграшів.

З нагоди Дня Сміху у 1996 році був започаткований День веселощів на роботі.

Мета події – завдяки гумору виховання дружніх відносин на робочому місці та сприяння розвитку творчих здібностей.

У цей день прийнято влаштовувати веселі змагання, розіграші, різноманітні ігри тощо. День веселощів на роботі покликаний створити позитивний настрій кожному співробітнику.

Також сьогодні можна долучитися до Дня смішного читання. Подія у жартівливій формі є нагадуванням про важливість читання.

Долучитися до події досить просто: оберіть якійсь літературний твір з гумористичним сюжетом, запросіть друзів і разом його прочитайте його вголос.

Ще сьогодні свято для усіх любителів розчинної кави. Саме першого квітня 1938 рокі швейцарець Макс Могенталер презентував розчинну каву, над винаходом якої працював більше семи років.

Розчинна кава має величезну популярність через швидкість і зручність приготування. Адже увесь рецепт полягає в тому, щоб насипати у чашку необхідну кількість гранул та залити окропом. Таку каву виготовляють з кавових зерен, які перетворюють у гранули або порошок за допомогою дегідратації.

Першого квітня своє неофіційне професійне свято відзначають орнітологи. Подія, яку ще називають Днем птахів, присвячена підписанню першого квітня 1902 року Міжнародної конвенції з охорони птахів корисних у сільському господарстві.

На даний момент, науці відомо майже 11 тисяч видів птахів, з яких більше 150  знаходяться під загрозою вимирання.

За церковним календарем сьогодні День пам’яті Марії Єгипетської, яка жила у V столітті.

За переказом, Марія у юному віці втекла з дому, і майже 20 років прожила у розпусті.

Якось жінка хотіла зайти до храму в Єрусалимі, але невидима сила не пустила її. Лише після молитви іконі Божої Матері жінка зуміла зайти до церкви.

Після Марія усвідомила свою гріховність та майже на 50 років усамітнилась у пустелі, де практично весь час проводила у молитвах.

Іменини сьогодні святкують Марія, Марко.

Захар Подкидишев

УНН Lite