ukenru
chotyrokh-nimtsiv-i-shveitsartsia-zvynuvachuiut-u-postachanni-hazovykh-turbin-siemens-do-krymu

Чотирьох німців і швейцарця звинувачують у постачанні газових турбін Siemens до Криму

 • 100352 переглядiв

П'ятьох чоловіків, чотирьох німців і одного швейцарця, звинуватили у незаконному постачанні газових турбін Siemens вартістю 111 мільйонів євро до Криму через Санкт-Петербург у 2015-2016 роках, всупереч санкціям.

Прокуратура Гамбурга висунула звинувачення п'ятьом чоловікам, причетним до незаконного постачання газових турбін Siemens до Криму. Як повідомляє WirtschaftsWoche, загалом четверо німців і один швейцарець сприяли продажу чотирьох газових турбін російській державній компанії вісім років тому, знаючи, що вони зрештою опиняться в Криму, який був анексований Росією в 2014 році, передає УНН.

Деталі

За даними прокуратури, турбіни вартістю 111 мільйонів євро були вивезені до Санкт-Петербурга через порт Гамбурга в період з листопада 2015 року по січень 2016 року.

Замість того, щоб встановити їх на півдні Росії, як було домовлено, російський замовник Siemens встановив їх на двох нових електростанціях у Севастополі та Сімферополі, які забезпечують енергопостачання окупованого Криму. Зазначається, що обвинувачені знали про цей пункт призначення, чим порушили договір.

Зазначається, що чоловіки діяли з наміром "отримати непряму вигоду через змінні компоненти заробітної плати як від продажу газових турбін, так і від обіцяного контракту на обслуговування проданих газових турбін". Можна лише здогадуватися, чи справді вони припускали, що поставка Siemens до Криму залишиться непоміченою.

Контекст

У Siemens повідомили, що співпрацюють із слідством, а про продаж турбін до Криму не знали. Один із п'ятьох затриманих все ще працює в Siemens і його не планують звільняти, сказав представник компанії, пославшись на презумпцію невинності. Усі п'ятеро фігурантів свою провину заперечують, зазначає Reuters .

У березні 2022-го німецька Siemens AG залишила Росію через санкції та припинила постачання продукції. З 2021 року російська структура компанії перебуває у процесі реорганізації у вигляді виділення. У лютому її перейменували з ТОВ "Сіменс" на ТОВ "Системс".

Siemens і Volkswagen вимагають від уряду Німеччини компенсації за інвестиції в РФ12.12.23, 04:57 • [views_0]