ukenru
chervonu-zonu-zaprovadzhuvatimut-okremim-rishennyam-shmigal

"Червону" зону запроваджуватимуть окремим рішенням – Шмигаль

 • 11592 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Влада розглядає повернення до адаптивного карантину, де за окремим рішенням можуть встановлюватися "червоні" зони. Про це заявив на селекторній нараді у Президента України прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН з посиланням на пресслужбу ОПУ.

Деталі

Так, Шмигаль повідомив, що епідемічна ситуація в областях різна. Є регіони, де рівень захворюваності помірний, проте існують і спалахи.

"Протягом тижня така ситуація спостерігалася в Івано-Франківській області. Щодня там фіксувалося понад 400 захворілих. Зараз так само залишається близько 400 випадків. Динаміка схожа на ту, що відбувалася на початку пандемії в Чернівецькій області. Поставили ситуацію на контроль керівництва області", – повідомив голова уряду.

Повідомляється, що у зв'язку з цим розглядається можливість повернення до адаптивного карантину.

"Адаптивний карантин складатиметься із зеленої, жовтої, помаранчевої зони, та за окремим рішенням можуть встановлюватися червоні зони", – зазначив Шмигаль.

Доповнення

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомляв, що до “червоної” зони з жорсткими карантинними обмеженнями увійдуть ті регіони, де за останні сім днів буде зростати кількість госпіталізованих більше, ніж на 50%, або 65% ліжок з киснем будуть переповнені протягом тижня.

З 8 по 24 січня в Україні діяв жорсткий карантин з низкою обмежень, зокрема, і щодо сфері торгівлі.

А з 19 грудня 2020 року вводили нові карантинні обмеження — по всій території України правила “помаранчевої” зони. До них країна повернулася після завершення січневого “локдауну”.

Карантин для протидії поширенню нового типу коронавірусу в Україні запровадили з 12 березня. Загалом дію обмежень продовжено до 28 лютого.

Окрім того, уряд розглядає можливість продовження адаптивного карантину в Україні до 31 березня.

Адаптивний карантин вперше введений в Україні влітку, у його межах регіони отримують позначення кольорами відповідно до масштабів поширення у них коронавірусу (у бік зростання) — зелений, жовтий, помаранчевий та червоний.

Українські Національні Новини

Політика