ukenru
chervoniy-khrest-dosi-chekaye-dozvolu-rf-vidvidati-ukrayinskikh-moryakiv

Червоний Хрест досі чекає дозволу РФ відвідати українських моряків

 • 9278 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Міжнародний комітет Червоного хреста направив запит до Російської Федерації щодо надання представникам Червоного хреста доступу до українських моряків. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Facebook, передає УНН.

"МКЧХ вже направили запит до Російської Федерації щодо надання представникам Червоного хреста доступу до українських моряків. Після отримання дозволу від РФ та згоди самих військовополонених моряків, вони зможуть відвідати їх. За результатами такого візиту представники МКЧХ зможуть конфіденційно проінформувати родичів щодо стану здоров’я моряків та умов їх утримання", – повідомила Денісова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Cуд Криму відмовився надати українському моряку перекладача

За її словами, відповідну інформацію вона отримала сьогодні у відповідь на своє звернення від голови делегації МЧХ в Україні Алана Ешліманна.

Як зазначила Омбудсмен, він повідомив, що в організації уважно стежили за подіями, що відбулися в районі Керченської протоки.

"У МКЧХ стурбовані ситуацією із захопленням українських моряків. А також занепокоєні станом здоров’я 24 членів екіпажу, які утримуються в СІЗО Москви", – додала уповноважений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наймолодшому захопленому РФ моряку сьогодні виповнилося 19 років

Нагадаємо, 30 листопада стало відомо, що МКЧХ направив запит до Російської Федерації щодо допуску до заарештованих українських моряків. 

Як повідомляв УНН, сьогодні вже п’ятнадцятий захоплений росіянами у районі Керченської протоки український моряк, який перебуває у російському СІЗО, назвав себе військовополоненим.

25 листопада прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли та захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП