В ході дослідження, фахівці вивчили дані 135-ти жінок-добровольців. Всі учасниці вели щоденник, в якому вказували скільки пива, міцного алкоголю, білого і червоного вина вони випивали в місяць. Після цього вчені оцінили оваріальний резерв жінок (запас фолікулів в яєчниках).
Згідно з дослідженням у дівчат, які вживали більше 5 порцій червоного вина (одна порція дорівнює 100 мл вина міцністю 13% - ред.) в місяць, оваріальний резерв був найбагатшим, що підвищувало їх шанси на успішне запліднення.
При цьому, інші спиртні напої не надавали позитивного впливу на жіночу фертильність.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українське вино Мадера потрапило в перелік кращих вин світу
На думку дослідників секрет червоного вина криється в антиоксиданти ресвератрол, який містить шкірка винограду.
"Це цікава ідея, що невелика кількість червоного вина може бути позитивно пов'язано з оваріальним резервом. Однак ми повинні пам'ятати, що вплив алкоголю на плід, що розвивається може викликати незворотну шкоду, і тому споживання алкоголю має становити менш шести одиниць в тиждень для жінок, які хочуть зачати дитину ", - зазначив професор А. Бален.
Як повідомляв УНН, Україна практично вдвічі наростила експорт вина в країни ЄС.
Додамо, що за словами директора з маркетингу компанії Eastern Beverage Trading Олексія Безуглого, ринок українського вина дуже перспективний і сьогодні якість вітчизняної продукції постійно підвищується.