chekhiya-naklala-sanktsiyi-na-golovnogo-raketobudivnika-rosiyi-ta-yogo-rodichiv

Чехія наклала санкції на головного ракетобудівника росії та його родичів

 • 949459 переглядiв

КИЇВ. 16 серпня. УНН. Уряд Чехії сьогодні на засіданні ухвалив рішення додати до національного санкційного списку російського олігарха бориса обносова і його родичів - подружжя зорікових, про це йдеться на сайті Міністерства закордонних справ Чехії, пише УНН.

Деталі

За даними міністерства, обносов є генеральним директором державного холдингу "кртв" (Тактичне ракетне озброєння - ред.), який виробляє системи озброєнь і постачає їх збройним силам режиму президента росії володимира путіна. За даними відомства, зорікови пов’язані родинними зв’язками з обносовим і отримують від цього особисту вигоду, вони володіють і користуються елітною нерухомістю та автомобілями в Чехії. ольга зорікова – дочка обносова, ростислав зоріков – її чоловік.

Цитата

«російський олігарх, який стоїть за виробництвом ракет, які вбивають невинних українців, повинен понести наслідки. Так само, як ті, хто насолоджується розкішшю в Чехії на гроші від торгівлі смертю», - заявив міністр закордонних справ Чехії Ян Липавський у соціальній мережі Twitter.

«Ці особи або безпосередньо залучені до виробництва систем озброєння для режиму володимира путіна, або отримують вигоду від доходів від такої діяльності», – зазначив Петр Фіала прем'єр-міністр Чехії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активи підсанкційних росіян на суму більш як 14 млрд грн заморозили у Чехії

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі