bunt-u-sizo-u-kropivnitskomu-prokuratura-vidkrila-provadzhennya

Бунт у СІЗО у Кропивницькому: прокуратура відкрила провадження

 • 13749 переглядiв

КРОПИВНИЦЬКИЙ-КИЇВ. 17 грудня. УНН. Прокуратура Кіровоградської області зареєструвала кримінальне провадження за фактом насильства щодо працівника Кропивницького слідчого ізолятора. Про це поінформували в пресслужбі Генеральної прокуратури України, передає УНН.

"Прокуратура області відкрила кримінальне провадження за фактом службової недбалості з боку адміністрації Кропивницького слідчого ізолятора, що спричинило значні матеріальні збитки, за ч. 2 ст. 365 КК України. Наразі ситуація в СІЗО повністю контрольована", - йдеться у повідомленні.

У ГПУ відзначили, що прокуратура області щомісяця направляє документи реагування до міжрегіонального управління Міністерства юстиції та безпосередньо Міністерства. У вересні за погодженням з Генеральною прокуратурою до Міністерства юстиції направили лист, в якому вказують на наявність суттєвих порушень режиму, нездатності керівництва СІЗО контролювати ситуацію та ризики виникнення надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, 16 грудня один із ув’язнених побив штатного психолога та погрожував їй і її родині фізичною розправою. Також відмовився слідувати до ізолятора тимчасового тримання обласного управління Нацполіції, брати участь у слідчих діях та давати письмові пояснення щодо цього інциденту, підбурював інших взятих під варту на злісну непокору та масові заворушення. В результаті цього в’язні вибили оглядові вічка дверей камер, розбили вікна та пошкодили камери відеонагляду.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський відреагував на сутички під Верховною Радою

     • 14713 переглядiв

    На мосту Патона у Києві аварійно просіло покриття

     • 18371 переглядiв

    У лютому 2020 року в Україні відбудеться форум волонтерів

     • 10890 переглядiв

    ООС: на ділянках розведення ситуація стабільна

     • 9167 переглядiв